معرفی شغل صافکاری ماشین | بازار کار، مزایا، معایب و درآمد

حرفه های مربوط به خودرو مانند مکانیکی و صافکاری، جزء تخصصی ترین مشاغل روز دنیا هستند که به دلیل دشواری کار، کمتر کسی ویژگی های روحی لازم برای ورود به این عرصه را دارد. اما اگر به دنبال شغلی پردرآمد و آینده دار هستید، این مطلب برای شما نوشته شده است. در این مطلب قصد داریم تا به معرفی شغل صافکاری پرداخته و شما را از بازار کار، مزایا، معایب و درآمد این حرفه آگاه سازیم.

تعریف شغل صافکاری

صافکاری به مجموعه عملیاتی گفته می شود که با استفاده از روش های دقیق و ابزارهای تخصصی، به برطرف کردن فرورفتگی های بدنه خودرو می پردازد. البته معرفی شغل صافکاری به این تعریف ساده محدود نشده، بلکه ماساژ قسمت های غُر شده خودرو و ترمیم خط و خش های خودرو را نیز شامل می شود. به طور کلی به هر کاری که جهت بازگردندان بدنه خودرو به حالت اولیه پس از تصادف یا وارد شدن آسیب به آن انجام می شود، صافکاری می گویند.

وظایف یک صافکار چیست؟

یک صافکار ماهر باید بتواند اغلب فرورفتگی ها را بدون نیاز به نقاشی، برطرف کند. وی برای این کار باید با جوشکاری و فلزکاری در حد ابتدایی، آشنا باشد. دلیل آشنایی با جوشکاری، استفاده از قوس الکتریکی و جوش گاز هنگام کار با فولاد است. همچنین یک صافکار حرفه ای، باید به لحیم کاری و کنترل شعله گاز استیلن نیز تسلط داشته باشد.

از بین بردن رنگ قسمت های آسیب دیده، سوزاندن رنگ بدنه، ترمیم سوختگی های شدید رنگ و ترمیم آسیب های واردشده به بدنه خودرو، وظیفه اصلی صافکار می باشد. همچنین کارهایی از قبیل بازکردن و بستن چرخ، رگلاژ درب خودرو و بادگیری درب مخزن بنزین نیز از وظایف یک صافکار محسوب می شود.

وظایف صافکار

بازار کار صافکاری ماشین در ایران

یک نکته مهم در معرفی شغل صافکاری، بازار کار آن است. به دلیل استفاده روزافزون از خودرو، امروزه تقریبا هر خانواده ای، حداقل یک اتومبیل دارد. استفاده مداوم از خودرو در سطح شهرها، به افزایش تصادفات منجر شده؛ بنابراین مطمئن باشید که در این حرفه با بازار کار وسیعی روبرو خواهید بود که برای هر صافکاری، جای کار دارد.

درآمد صافکاری در ایران

مانند هر شغل دیگری متوسط درآمد ماهیانه صافکاری به عوامل متعددی بستگی دارد. میزان مهارت و تجربه فرد به علاوه سرعت کار با ابزار و مدت زمان لازم برای تعمیر هر اتومبیل، دو عامل مهم و تاثیرگذار در میزان درآمد شما هستند. البته لوکیشن و مساحت مغازه صافکاری، شخصی یا استیجاری بودن آن و تبلیغاتی که برای حرفه خود کرده اید نیز تاثیر زیادی در میزان درآمد شما دارند.

صافکاری شغلی با درآمد بالاست و اگر جزء متخصصان شناخته شده و کاردرست این حوزه در شهر یا منطقه خود محسوب شوید، می‌ توانید ماهانه 20 تا 25 میلیون تومان درآمد داشته باشید. اما به طور کلی درآمد یک صافکار ماشین تازه کار از 7 میلیون تومان در ماه آغاز می شود. در نهایت توصیه می کنیم اگر می خواهید سریع تر از رقبای خود به درآمد بالا در این حرفه برسید، خوش برخورد باشید و حرفه ای و با انصاف رفتار کنید.

صافکاری در خارج از کشور

در حال حاضر به دلیل تخصصی بودن شغل صافکاری و نیاز روزافزون کشورهای توسعه یافته به متخصصان حرفه ای، این شغل بازارکار خوبی در اروپا، آمریکا و سایر کشورهای آسیایی دارد. برای مثال ترکیه اقدام به اخذ پروژه های بین المللی زیادی کرده که نیاز به مشاغلی مثل صافکاری دارند. در صورت اشتغال در این پروژه ها در کشور ترکیه به عنوان صافکار، درآمدی حدود 2000 تا 3500 لیر در ماه خواهید داشت.

آلمان نیز در پی مسائل مربوط به پیری جمعیت، با کاهش جمعیت جوان و متخصص روبرو شده و در حال جذب کارشناسان فنی از سایر کشورهاست. درصورت یادگیری زبان آلمانی، می‌توانید به این کشور مهاجرت کرده و 3000 یورو درآمد ماهانه از کار صافکاری داشته باشد. همچنین مهاجرت صافکار ماشین به استرالیا، آمریکا و کانادا در سالیان اخیر افزایش یافته و میانگین حقوق 63 هزار دلار در ماه عددی قابل تامل برای افراد شاغل در حوزه صافکاری ماشین در این کشورهاست.

صافکاری در خارج از کشور

ویژگی های شخصیتی مناسب شغل صافکاری

مهمترین ویژگی یک صافکار ماشین، عملگرا بودن اوست. صافکاری شغلی است که شما در آن بیشتر از افراد، با ماشین ها و ابزارآلات سروکار دارید. به همین دلیل لازم است کمی درونگرا باشید تا کمتر خسته شده و انرژی کافی برای کار با تجهیزات ماشینی را داشته باشید. دیگر ویژگی مهم یک صافکار خودرو، صبوری اوست. صافکاری ماشین، شغلی پر از آلودگی صوتی  است و در محیطی مملو از انواع آلاینده ها انجام می شود. بنابراین باید حوصله زیادی به خرج داده و انتظار محیطی شیک و تمیز نداشته باشید. همچنین باید از نظر فیزیکی توانمند باشید؛ زیرا با قطعات و فلزات سنگین سر و کار دارید.

اگر به دنبال درآمد بالای صافکاری هستید، خود را برای کار در شرایط سخت آماده کنید. شما باید خلاق باشید و مثل روزهای اول، کنجکاو باقی بمانید. چراکه برطرف کردن مشکلات مختلف، به یافتن راه حل های مختلف نیاز دارد. شرط اصلی موفقیت در صافکاری، داشتن علاقه و اشتیاق به این شغل است. اگر این علاقه را در خود سراغ دارید، رفتار توام با عصبانیت مشتریان تندخو و عصبانی را پس از تصادف به جان بخرید و با گفتاری نرم و قاطع، سعی در اطمینان بخشیدن به آنها و آرام کردنشان داشته باشید. در این صورت، روز به‌ روز مشتریان بیشتری به مغازه شما مراجعه خواهند کرد.

تحصیلات مرتبط با شغل صافکاری

ورود به شغل صافکاری به تحصیلات آکادمیک و مدرک دانشگاهی خاصی نیاز ندارد. البته فارغ‌ التحصیلان هنرستانی یا رشته های کار و دانش، راحت تر می توانند نکات تخصصی این حرفه را یاد گرفته و درنتیجه سریع تر جذب بازار کار شوند.

چالش های شغل صافکاری

شرط اصلی موفقیت در هر مسیری، داشتن پیش زمینه ای هرچه کامل تر از آن است. صافکاری شغلی است که سختی های متعددی دارد و باید پیش از ورود به این عرصه، خود را کاملا آماده آن کنید.

مغازه های صافکاری اغلب فاقد تهویه مناسب بوده و هوای گرمی دارند. بنابراین باید در فصول گرم سال، تحمل زیادی داشته باشید. تماس با انواع آلاینده و روغن های صنعتی، از معایب دیگر این حرفه است.

شاید دشوارترین چالش شغل صافکاری، مواجهه با ماشین های لوکس و گران قیمت و صاحبان حساس آنها باشد. برای جلوگیری از رخ دادن مشکل در چنین مواقعی، اعتماد به نفس خود را حفظ کرده و با آرامش کار کنید تا خود را درگیر پرداخت خسارت های سنگین ننمایید.

چگونه صافکاری یاد بگیریم؟

بهترین و سریع ترین روش برای یادگیری صافکاری، شرکت در دوره های آموزش فنی است که توسط آموزشگاه های معتبر برگزار می گردد. پس از اتمام این دوره های آموزشی، مدرک معتبر فنی حرفه ای دریافت خواهید کرد که قابلیت استعلام گیری از سازمان فنی و حرفه ای کشور را نیز دارد.

صافکاری شغلی بسیار حساس و البته با درآمد بالاست که حوصله و صبوری زیادی می طلبد. اگر روحیه سختی داشته و ارتباط خوبی با ابزار و تجهیزات صنعتی برقرار می کنید، احتمالا برای این حرفه مناسب هستید. پس خود را برای شروع یک مسیر دشوار با آینده ای مطمئن، آماده کنید.

آموزش صافکاری ماشین

سخن پایانی

در این مقاله راهنما با توضیحاتی جامع به معرفی شغل صافکاری پرداختیم، تا اگر به راه اندازی یک مغازه صافکاری علاقه دارید، قبل از هر چیز از میزان درآمد ماهیانه، مزایا و معایب و پیش نیازهای ورود به این شغل باخبر شوید. اگر همچنان به دنبال کسب اطلاعات بیشتر درباره شغل صافکاری هستید، سوالات خود را در کامنت های زیر این پست مطرح نمایید تا توسط کارشناسین ما در اسرع وقت پاسخ داده شود.

نوشته قبلی
نوشته بعدی

دیدگاه‌

سپهر

حرفه خوبیه خدای ولی خیلی کار سخت و حساسیه هرکی بتونه یاد بگیره درآمد خیلی خوبی داره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *