شغل مناسب ناشنوایان و کم شنوایان | معرفی 5 شغل عالی

اغلب افراد دچار ناتوانی های جسمی برای پیدا کردن شغل دچار مشکل بوده و نمی توانند فعالیتی برای کسب درآمد داشته باشند. برای مثال بسیاری از افراد ناشنوا و کم شنوا، خود را مجبور به خانه نشینی کرده و یافتن شغل مناسب ناشنوایان را امری محال می پندارند؛ این در حالی است که چنین معلولیتی، تاثیری در عملکرد فیزیکی فرد ندارد و او می تواند تمامی فعالیت های جسمی و طبیعی خود را داشته باشد. اگر شما هم قصد کسب درآمد دارید و نمی دانید باید از کجا شروع کنید، این مقاله از شُغلیتو را تا انتها مطالعه نمایید تا با مشاغل مناسب افراد ناشنوا و کم شنوا آشنا شوید.

به چه کسی ناشنوا و به چه کسی کم شنوا می گویند؟

هر فردی که سیستم شنوایی خود را به دلایل مختلفی مانند مادرزادی، مصرف داروهای خاص، تصادف یا عفونت شدید از دست داده باشد، ناشنوا نامیده می شود. البته ناشنوایی در همه افراد یکسان و یک شکل نیست. میزان عدم شنوایی ممکن است ملایم، متوسط یا شدید باشد. از این رو به کسی که به طور کامل فاقد قدرت شنوایی است، ناشنوا و به فردی که قدرت شنوایی او نسبت به دیگران در حد پایین تری قرار دارد، کم شنوا گفته می شود. در واقع افراد کم شنوا فقط در درک کامل واژه ها یا اصوات خاص دچار مشکل هستند.

با این وجود، یافتن شغل مناسب ناشنوایان و کم شنوایان در جامعه مشکل است و در امر استخدام، با موفقیت چندانی روبه ‌رو نمی شوند. اما همچنان می توان مشاغلی را برای فعالیت حرفه ای این افراد پیشنهاد داد.

معرفی 5 شغل عالی برای ناشنوایان و کم شنوایان

بسیاری از افراد ناشنوا به دلیل ترس از عدم توانایی در برقراری ارتباط، مانع حضور خود در جامعه شده و قبل از هر کارفرمایی، خودشان خود را از بازار کار حذف می کنند. عده ای دیگر نیز هنگام انتخاب رشته تحصیلی یا شغلی دچار تردید شده و نمی دانند در چه مسیری می توانند موفق ظاهر شوند. بهترین گزینه برای انتخاب شغل مناسب ناشنوایان، توجه به علایق و استعدادهای فردی است. بنابراین با توجه به علاقه و استعداد خود، گزینه های زیر را بررسی نمایید تا بتوانید حرفه ای مناسب با روحیات و توانایی هایتان بیابید.

1- مشاغل فریلنسری

فریلنسر به کسی گفته می شود که به صورت دورکاری مشغول به فعالیت است. کار فریلنسری نیز شغلی است که بدون نیاز به حضور در مکانی خاص و با مدیریت خود فرد انجام می شود. بر همین اساس، هر شغلی می تواند به صورت فریلنسری انجام شود. نکته ای که در انجام حرفه های فریلنسری اهمیت دارد، شاخه ای است که در آن مهارت دارید. مثلا اگر فارغ التحصیل رشته های مهندسی مثل برنامه نویسی یا طراحی سایت هستید، می توانید به صورت پروژه ای کار کنید. البته لزوما به مدرک تحصیلی نیازی ندارید. امروزه بسیاری از افراد بدون تحصیلات دانشگاهی یا با مدرک تحصیلی غیرمرتبط نیز به فعالیت پروژه ای در منزل به صورت دورکاری مشغول هستند. تایپ و ترجمه، تولید محتوای متنی و گرافیکی، ادمینی شبکه های اجتماعی، سئو و بسیاری از تخصص های دیگر با کمی آموزش قابل انجام قابل انجام خواهند بود.

2- مشاغل کارگاهی

یکی دیگر از مشاغل مناسب ناشنوایان شاخه های کارگاهی و فنی است. اگر به مشاغل فنی علاقمندید و توان جسمی کافی برای انجام آن ها را در خود دارید، می ‌توانید در کارگاه ها و کارخانجات صنعتی فعالیت کنید. استخدام به عنوان مکانیک، تراشکار، نجار، آهنگر یا جوشکار و فعالیت در کارگاه های ساخت در و پنجره، ساخت مبلمان، تولید کابینت و کمد، مونتاژ قطعات کامپیوتری، پولیش کار و بسیاری از حرفه های مشابه به میزان شنوایی شما ارتباطی ندارد.

اگر در انجام این مشاغل باتجربه هستید و سرمایه کافی برای تاسیس کارگاه را دارید، می توانید برای خودتان کار کنید و درآمد بیشتری داشته باشید. اما در غیر این صورت نیز می توان با آموزش در مراکز فنی و حرفه ای و مدتی شاگردی، دانش و مهارت لازم را به دست آورد.

3- مشاغل خدماتی

کارهای خدماتی نیز مانند مشاغل کارگاهی نیاز به سطح بالایی از شنوایی ندارند؛ همین که عضلات و مفاصل سالمی داشته و بتوانید حرکت کنید، امکان کسب درآمد برایتان وجود دارد. برای مثال برخی از نیروهای خدماتی بیمارستان ها، درمانگاه ها، آشپزخانه ها، رستوران ها یا شرکت ها را افراد با معلولیت پایین تشکیل می دهند.

شما می توانید به عنوان آشپز، نظافتچی، نقاش ساختمان، گچ کار، خدمات کامپیوتری، برقکار، باغبان و یا لوله کش فعالیت کنید. همچنین سایت های بسیاری وجود دارند که شما را به کارفرمایان معرفی کرده و در عوض درصدی از درآمدتان را به عنوان کارمزد دریافت می کنند. بزرگترین مزیت این مشاغل، حقوق مناسب و عدم نیاز به مدرک تحصیلی است.

4- مشاغل هنری

یک شغل مناسب ناشنوایان و کم شنوایانی که روحیه ای حساس دارند و با ظرافت کار می کنند، مشاغل هنری است. این افراد می توانند زمان و انرژی خود را به خلق یک اثر هنری یا فرهنگی اختصاص دهند و با فروش آن، درآمد کسب کنند. امروزه خرید صنایع دستی مانند گلدوزی، قلاب بافی، ظروف دست ساز، قالی و گلیم دست باف، شمع تزئینی، کیف و اکسسوری چرم، مجسمه و گل چینی و عروسک های دستی طرفداران زیادی دارد. با جستجویی ساده در اینستاگرام می توانید صفحات بسیاری را پیدا کنید که در این زمینه فعالیت می کنند و مشتریانی همیشگی دارند.

همچنین افراد کم شنوا نیز می توانند با تولید محتوای صوتی و ساخت پادکست و کتاب شنیداری، درآمد خوبی داشته باشند. ضمن اینکه طراحی، عکاسی، گریم و ساخت ویدئوی تبلیغاتی نیز گزینه های مناسبی برای متخصصین این رشته ها هستند.

قلاب بافی

5- کارمندی اداری

شاید استخدام ناشنوایان به عنوان کارمند اداری، گزینه ای محال به نظر برسد؛ اما برای افراد کم شنوا چندان نشدنی نخواهد بود. کافی است عزم راسخی داشته باشید و تا پیدا کردن شرکت مناسب، از ارسال رزومه و مصاحبه های متعدد خسته نشوید. مشاغلی که به کمترین میزان مکالمه نیاز دارند و پاسخ گوی تلفنی یا حضوری مشتریان نیستند، گزینه های مناسبی برای کسب درآمد افراد کم شنوا به شمار می روند.

پشتیبان آنلاین، حسابدار، حسابرس، مسئول ورود اطلاعات یا data entry، امور مالی، مسئول خرید، برنامه نویس، مترجم متنی، بایگانی و امثال این ها، مواردی هستند که به سطح شنوایی شما ارتباطی ندارند؛ بلکه تنها به تخصص و مهارت شما نیازمند هستند. بنابراین همین که بتوانید با همکاران خود ارتباط لازم را برقرار کنید، می توانید در شغل خود موفق ظاهر شوید.

اگر همچنان به دنبال کسب اطلاعات بیشتر درباره این موضوع هستید،

سوالات خود را در کامنت های زیر این پست مطرح نمایید تا توسط کارشناسین ما در اسرع وقت پاسخ داده شود.

نوشته قبلی
نوشته بعدی

دیدگاه‌

مهدی

سلام وقت به خیر من یک فرد کم شنوا هستم دنباله‌ ی کار خوب میگردم میشه بهم معرفی کنید

فردین

سلام خدمات فنی و کارگاهی برای افراد کم شنوا مناسب نیستند زیرا سر و صدا زیاد دارند و باعث تشدید وضیعت شنوایی می‌شوند. سمعک هم برای محیط پر سر و صدا مناسب نیست،

Hani

چه ربطی داره نه اصلا ربطی ندارد من خودم کم شنوا سر و صدا زیاد اذیت نمیشیم

حامد

خاتمکاری

حسام الدین

من حسام الدین و یک کم شنوا هستم که سمعک می زنم. در مدارس و دانشگاه شنوایان شرکت کردم و الان هم مدیریت بازرگانی دارم. کدام ادارات یاشرکت ها می توانم رجوع کنم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *