معرفی 6 شغل مناسب برای افراد دارای لکنت زبان

شغل مناسب لکنت

لکنت زبان، رایج ترین اختلال زبانی است که افراد بسیاری را در سنین پایین دچار می کند. این اختلال که اغلب در دوران خردسالی و در سنین 2 تا 4 سالگی خود را نشان می دهد، در بزرگسالی مشکلات فراوانی را برای فرد به وجود می آورد. لکنت زبان تحت تاثیر شرایط روانی ناخوشایندی ایجاد شده و در شرایطی که فرد دارای هیجان، استرس، عجله یا خستگی باشد، شدت پیدا می کند. یکی از مهمترین دغدغه های افراد دارای لکنت زبان، پیدا کردن شغل مناسب با شرایط لکنت می باشد.

اگرچه امروزه روش‌های درمانی زیادی برای کاهش شدت لکنت در افراد دارای لکنت زبان وجود دارد؛ اما در خیلی از موارد، درمان به طور کامل و قطعی نتیجه بخش نیست. به همین دلیل این افراد در بزرگسالی نیز همچنان از این اختلال رنج برده و نمی توانند در جامعه حضور فعالی داشته باشند.

نیاز اصلی برقراری ارتباط در جامعه، صحبت کردن و معرفی خود در قالب کلام است. برای ورود به خیلی از مشاغل، شخص جویای کار باید بتواند خود را به درستی پرزنت کند. اما مشاغلی هم وجود دارد که نیاز خیلی کمی به صحبت کردن دارند. البته امروزه با گسترش اینترنت، تعداد زیادی از مشاغل دورکاری و فریلنسری، برای افراد دارای لکنت مناسب هستند.

6 شغل مناسب برای افراد داری لکنت زبان

در ادامه به معرفی 6 شغل مناسب افراد دارای لکنت زبان می پردازیم:

1- رانندگی

رانندگی به توانایی و مهارت راندن انواع وسیله نقلیه مثل موتورسیکلت، تاکسی، ون، مینی بوس، اتوبوس، کامیون یا تریلی گرفته می شود. کسب این مهارت به آموزش و تمرین مداوم نیاز دارد؛ در واقع هرچه بیشتر رانندگی کنید، در این کار ماهرتر خواهید شد.

رانندگی نیاز به همکاری و مکالمه طولانی مدت با سایر افراد را ندارد و اساسا یک شغل انفرادی است. شما به عنوان فردی که دارای لکنت زبان است می توانید به صورت پاره وقت یا تمام وقت برای شرکت های حمل و نقل، مدارس یا کارخانه ها رانندگی کنید. همچنین اگر با سفرهای طولانی مدت و دوری از شهر و خانواده خود مشکلی ندارید، می توانید به رانندگی ترانزیت مشغول شوید که درآمد قابل توجهی نیز دارد.

2- مشاغل تعمیراتی

مشاغل تعمیراتی یکی از بهترین و مناسب ترین مشاغل برای افراد دارای لکنت زبان می باشند. این مشاغل به صورت فردی و بدون نیاز به مکالمه زیاد با افراد، قابل انجام هستند. تعمیرات موبایل و لپ تاپ، تعمیر انواع وسایل الکتریکی، تعمیرات مکانیکی، سیم کشی ساختمان، تعمیر بُردهای الکترونیکی، نصب و تعمیر دوربین های مداربسته، نصب انواع تجهیزات امنیتی و همچنین نصب و تعمیر انواع پکیج، آبگرمکن و کولر همگی در حوزه مشاغل تعمیراتی قرار می گیرند که بسته به مقدار ساعت کاری، درآمدهای نسبتا خوبی دارند.

اگر مهارت لازم برای انجام تعمیرات تخصصی را ندارید، اصلا نگران نباشید. امکان آموزش و دریافت مدرک معتبر فنی از موسسه های آموزش فنی وجود دارد. فقط نیاز است تا حوزه تخصصی مورد علاقه خود را انتخاب کنید.

تعمیر لپ تاپ

3- کارمند اداری

شاید نام بردن از کارمند اداری به عنوان یک شغل مناسب لکنت برایتان عجیب باشد. اما باید بگوییم که همه کارمندان لزوما با ارباب رجوع در تماس نیستند و نیاز به ارتباط کلامی چندانی ندارند. مسئولیت بایگانی اسناد، ثبت و نگهداشت آمار موجودی های شرکت، تایپ نامه و ارسال ایمیل، هماهنگی زمان جلسات و تهیه گزارش متنی از محتوای آن ها، همگی از وظایف کارمندان اداری می باشد که بدون نیاز به ارتباط زبانی با دیگران انجام می شود.

از مزایای شغل کارمندی برای شما علاوه بر عدم نیاز به مکالمه های طولانی، باید به دریافت حقوق ثابت طبق قانون وزارت کار و بیمه تامین اجتماعی اشاره کرد. البته برای موفقیت در این شغل باید در مواردی از قبیل مدیریت زمان، توجه به جزئیات، آشنایی با کامپیوتر و انعطاف پذیری برای وفق پیدا کردن با شرایط داخلی هر شرکت، مهارت و روحیه لازم را داشته باشید.

4- تایپ و ترجمه

مشاغلی که تا اینجا بیان کردیم، به حضور فیزیکی شما نیاز دارند. اما اگر به لکنت شدیدی دچار هستید و تمایلی به برقراری کوچکترین ارتباط کلامی ندارید، به صورت فریلنسری کار کنید.

اگر به زبان خاصی مسلط هستید، می توانید در منزل خود پروژه های ترجمه قبول کرده و به عنوان یک مترجم فریلنسر مشغول به کار شوید. البته باید با اصول ویراستاری نیز آشنا بوده و اندکی صبر و حوصله به خرج دهید.

خیلی از مشاغل نیاز به ثبت روزانه روال کاری انجام شده و بایگانی کردن آن ها دارند. برای مثال دفاتر اسناد، شرکت های حقوقی و حتی خیلی از مراکز درمانی نیاز به شخصی دارند که بر تایپ و اصول آن مسلط باشد. اگر در رابط با شغل تایپیست اطلاعات کافی دارید و به نرم افزار word تسلط دارید، می توانید به عنوان تایپیست مشغول به کار شوید. البته برای موفقیت در این شغل پر رقابت باید به تایپ دو زبانه و تایپ 10 انگشتی نیز مسلط شوید.

5- نویسندگی و تولید محتوا

نویسنده محتوا یا به طور کلی تولیدکننده محتوا، به فردی خلاق گفته می شود که می تواند برای هر موضوعی، متن، تصویر، فایل صوتی یا ویدئویی تهیه کند. این شغل که به صورت دورکاری نیز قابل انجام است، در بین مشاغل پردرآمد اینترنتی جایگاه خوبی برای خود دست و پا کرده است. برای ورود به این حوزه نگران نباشید، به جز چند مکالمه تلفنی در ابتدای کار با کارفرما، نیازی به صحبت کردن در طول پروسه کاری خود ندارید. فقط خلاق باشید و به ذهنتان اجازه پرواز دهید.

6- طراحی سایت و برنامه نویسی

بدون شک بهترین شغل مناسب لکنت ، کار با کامپیوتر است. به خصوص طراحی و پیاده سازی وب سایت که به صورت انفرادی و فریلنسری نیز قابل اجراست. اگر شخصیتی متعهد، صبور و با حوصله دارید و نسبت به کار خود احساس مسئولیت می کنید، طراحی سایت و برنامه نویسی مناسب شماست. نیاز روز افزون کسب و کارها به آنلاین شدن و لزوم داشتن وب سایت برای ارتباط آنلاین با مشتریان، بازار کار طراحی سایت را بهبود بخشیده و روز به ‌روز در مسیر رشد قرار داده است.

اگرچه این شغل درآمد مشخص و ثابتی ندارد، اما اگر سلیقه و مهارت داشته باشید و بتوانید چندین پروژه را به طور همزمان مدیریت کنید، به درآمد بالایی دست خواهید یافت.

درست است که افراد دارای لکنت زبان، شاید مهارت های جمعی ضعیف تری داشته باشند و برای یافتن شغل در عصر ارتباطات با مشکل مواجه باشند، اما مشاغل متنوعی وجود دارد که حتی با روحیه حساس آن ها نیز قابلیت تطبیق دارد.

برنامه نویسی

سخن پایانی

در این مقاله راهنما با توضیحاتی جامع به معرفی مشاغل مناسب افراد دارای لکنت پرداختیم، تا اگر دچار لکنت زبان هستید، با مشاغلی که با شرایط و روحیات شما مناسب تر هستند، آشنا شوید. اگر سوال، تجربه شخصی و یا نظری درباره این مقاله دارید، در کامنت های زیر این پست با ما به اشتراک بگذارید.

نوشته قبلی
نوشته بعدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *