اختلال شخصیت مرزی یا Borderline Personality Disorder یکی از مشکلات روانشناختی رایج است که حدود 1 تا 2 درصد افراد هر جامعه ای درگیر این اختلال بوده و برای انتخاب شغل و کسب درآمد با مشکل روبه رو هستند. به همین دلیل قصد داریم تا در این مقاله به معرفی ویژگی افراد BPD پرداخته و 5 شغل مناسب افراد با شخصیت مرزی را معرفی کنیم.
ویژگی های افراد با شخصیت مرزی (BPD)
افرادی که دچار BPD هستند، اعتماد به نفس پایین و ترس زیادی از رها شدن دارند؛ به همین دلیل روابط آن ها معمولا کوتاه مدت و ناپایدار است. این افراد در صورت طرد شدن، تمایل به آسیب زدن به خود پیدا کرده و حتی ممکن است اقدام به خودکشی کنند.
افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی معمولا نمی توانند تصور درستی از هویت خود داشته باشند؛ بنابراین دوستان، شغل یا هر چیز دیگری مربوط به شخصیت خود را به سرعت عوض می کنند. احساسات آن ها بسیار ناپایدار بوده و خیلی سریع نظر خود را تغییر می دهند. به همین دلیل تمرکز کردن برای این افراد بسیار دشوار است و در نتیجه، عملکرد ضعیفی از خود نشان می دهند. اما در صورتی که تحت روان درمانی قرار بگیرند، می توانند شخصیت خود را به ثبات رسانده و زندگی نرمالی را تجربه کنند.
معرفی 5 شغل مناسب افراد شخصیت مرزی
هیچ شغلی به عنوان بهترین شغل برای افراد دارای شخصیت مرزی وجود ندارد؛ چرا که افراد دچار BPD علاقمندی ها و استعدادهای متفاوتی دارند و باید شغلی متناسب با موضوعات مورد علاقه و استعدادهای خود انتخاب کنند. اما در کل شغل مناسب شخصیت مرزی باید دارای ساعت کاری منعطف و محیطی بدون استرسی باشد. در ادامه 5 نمونه از بهترین مشاغل برای افراد BPD را به شما معرفی خواهیم نمود.
1- مشاغل آموزشی
مشاغلی مثل مربی مهد کودک، مربی ورزشی (به خصوص شنا)، پرستار کودک و یا معلم آنلاین می توانند برای افراد شخصیت مرزی شغل مناسبی باشند. این مشاغل معمولا به صورت پاره وقت بوده و ساعت کاری منعطفی دارند؛ به همین دلیل فرصت کافی برای پیگیری درمان خود را به افراد BPD می دهند. همچنین سروکار داشتن با کودکان، در بهبود حال افراد BPD تاثیر زیادی خواهد داشت. البته تدریس و آموزش نیاز به تمرکز دارد، بنابراین این افراد باید سعی کنند از موقعیت های تنش زا دوری کرده و ذهن خود را آرام نگه دارند.
2- رانندگی
ساعت کاری رانندگان بستگی به نوع شغل آن ها دارد. مثلا اگر با اتومبیل شخصی خود به عنوان راننده اسنپ یا تپسی کار کنید، ساعت کاری آزاد و منعطفی خواهید داشت. اما رانندگی کامیون یا اتوبوس به نوع قرارداد شما با شرکت های حمل و نقل بستگی دارد.
راننده ها بسیار کم حرف هستند و نیاز خیلی کمی به صحبت با دیگران دارند. همچنین ممکن است روزهای زیادی از شلوغی شهر دور باشند. به همین دلیل رانندگی یک شغل مناسب شخصیت مرزی محسوب می شود. این شغل به جز اتومبیل شخصی، نیاز به سرمایه اولیه هم ندارد. اما حتی اگر یک فرد BPD دارای خودروی شخصی هم نباشد، با داشتن گواهینامه پایه یک یا دو، می تواند در شرکت های مسافربری یا باربری مشغول به کار شده و به کسب درآمد بپردازد.
3- نگهداری از حیوانات خانگی
نگهداری و مراقبت از حیوانات خانگی شغلی بسیار آرامبخش است که در بهبود حال افراد با شخصیت مرزی تاثیر زیادی دارد. اگر به عنوان یک فرد BPD به حیواناتی مانند سگ و گربه علاقه مند هستید و تجربه نگهداری از آن ها را دارید، می توانید مکان مشخصی برای این کار در نظر گرفته و روزانه در ساعاتی مشخص از آن ها مراقبت کنید.
البته نگهداری از حیوانات به حوصله و توان بدنی بالایی نیاز دارد. همچنین باید مشاهده گر خوبی باشید و به محض متوجه شدن هر تغییر کوچکی در بدن آن ها، به صاحبشان اطلاع دهید. اما از این نظر که با افراد زیادی برخورد نداشته و نیاز به صحبت کردن ندارید، ساعات کاری خود را آرام و بدون تنش سپری خواهید کرد.
4- مشاغل هنری
هر شغلی که خلاقیت شما را برانگیزد و با استعدادهای هنری شما مرتبط باشد، شغل مناسب شخصیت مرزی محسوب می شود. آرایشگری، شیرینی پزی، گلدوزی، عکاسی، خیاطی، نقاشی، طراحی گرافیکی، طراحی وب، بازیگری، طراحی لباس و زیورآلات و خیلی از مشاغل دیگر هنری برای اختلال های روانشناختی و روحیه حساس افراد BPD بسیار مفید هستند.
مزیت دیگر کارهای هنری این است که معمولا ساعت کاری ثابتی ندارد و شما به عنوان یک فرد BPD می توانید هر زمان که دوست دارید به شغل مورد علاقه خود بپردازید. البته باید این موضوع را در نظر بگیرید که به همان اندازه که فعالیت می کنید، درآمد خواهید داشت. اما در عوض می توانید در منزل یا هر محیط شخصی دیگری کار کنید و ساعات کاری آرامی داشته باشید.
5- مشاغل اداری
مشاغلی مانند کتابداری، مسئول ثبت اسناد، بایگانی، ورود داده ها و یا انبارداری که کار یکسان و روتینی دارند، می توانند برای افراد با شخصیت مرزی مناسب باشند؛ زیرا نیاز به مکالمه های طولانی با افراد مختلف و یا تمرکز خیلی بالا ندارند. دقت کنید که شغل هایی مانند کارشناس فروش یا مسئول دفتر در این حوزه قرار نمی گیرند و برای افراد BPD مناسب نیستند.
اگرچه مشاغل اداری معمولا ساعت کاری مشخص و غیرمنعطفی دارند، اما دریافت حقوق ثابت و بیمه مزیت هایی است که نمی توان از آن چشم پوشی کرد. همچنین برخورداری از امنیت شغلی نسبی، نگرانی های آینده را از شما دور کرده و شرایط آرامی برایتان به وجود خواهد آورد.
سخن پایانی
در این مقاله راهنما با توضیحاتی جامع به معرفی مشاغل مناسب شخصیت مرزی پرداختیم، تا اگر به عنوان یک فرد BPD قصد انتخاب شغل را دارید، از سردگرمی رهایی یابید. اگر همچنان به دنبال کسب اطلاعات بیشتر درباره این موضوع هستید، سوالات خود را در کامنت های زیر این پست مطرح نمایید تا توسط کارشناسین ما در اسرع وقت پاسخ داده شود.