شرایط جسمی خاص بیماران MS ممکن است موجب محدودیت حضور فعال آن ها در جامعه شود که در تضعیف روحیه این بیماران و تشدید بیماری تاثیرگذار است. به همین دلیل بیماران ام اس نباید خانه نشین شوند و خود را از همه فعالیت ها، محروم کنند. مشاغل زیادی وجود دارد که حتی یک بیمار با سطح شدید ام اس هم می تواند به آن پرداخته و از آن درآمد داشته باشد. با ما در ادامه این مقاله از شُغلیتو همراه باشید تا با 5 شغل مناسب برای بیماران ام اس آشنا شویم.
ام اس چیست و چه علائمی دارد؟
ام اس یا Multiple Sclerosis که به اختصار MS نامیده میشود، یکی از بیماری های خود ایمنی است که باعث حمله سیستم ایمنی بدن به شبکه عصبی شده و ارتباط بین مغز و سایر اندام ها را مختل می کند. علائم بیماری ام اس، در همه افراد مبتلا یکسان نیست و بر اساس سطح بیماری، این علائم از فردی به فرد دیگر متفاوت است. برخی به کلی توان جسمی و حرکتی خود را از دست می دهند؛ برخی برای حرکت کردن به عصا یا کمک دیگران نیاز دارند؛ و برخی از بیماران بدون هیچ علامت مشخصی، به حضور فعال خود در جامعه ادامه می دهند.
رایج ترین نشانه MS خستگی زودرس و بیحال شدن بدن است. در شرایط متفاوت و در بیماران متفاوت، ممکن است نشانه هایی همچون لکنت زبان، اختلالات روده، عدم کنترل ادرار، اختلال در عملکرد جنسی، مشکلات بینایی و یا لرزش پاها در هنگام راه رفتن نیز نمود پیدا کند. اما کسی که قصد کار کردن دارد، هیچ کدام از این موارد را مانعی بر سر راه خود نمی بیند.
5 شغل مناسب برای بیماران ام اس
در ادامه قصد داریم تا 5 شغل مناسب بیماران ام اس را به شما عزیزان معرفی کنیم.
1- مشاغل دورکاری و فریلنسری
اگر مهارت خاصی دارید، می توانید از آن در جهت کسب درآمد در منزل استفاده کنید. انجام پروژه های برنامه نویسی، طراحی سایت، تولید محتوا، ترجمه، تایپ و حتی حسابداری بدون حضور در فضایی مشخص و در داخل منزل نیز شدنی هستند.
اگرچه درآمد مشاغل فریلنسری عدد ثابتی نیست و شاید در ابتدا خیلی نتوانید روی آن حساب کنید، اما بسته به عملکرد و کیفیت کارتان، در درازمدت منبع درآمد خوبی برایتان خواهد بود. همچنین بزرگترین مزیت مشاغل فریلنسری برای بیماران MS، ساعت کاری منعطف و دسترسی به همه امکانات مورد نیاز در منزل است.
2- گویندگی و دوبلاژ
گویندگی و دوبله، حرفه ای جذاب و دوست داشتنی است که علاقمندان زیادی دارد. افرادی که فن بیان بالا و صدای خوبی دارند، می توانند در این شغل موفق ظاهر شوند. البته موفقیت در گویندگی به جز این موارد، به مخاطب شناسی و درک و پردازش مسائل فرهنگی و اجتماعی هم نیاز دارد.
برای ورود به عرصه گویندگی در رادیو و تلویزیون، می توانید از طریق تحصیلات دانشگاهی و یا با قبول شدن در تست های صدا و سیما اقدام کنید. البته برخی شرکت های خصوصی نیز برای تولید تیزرهای تبلیغاتی در شبکه های اجتماعی، نیاز به گوینده دورکار دارند که از طریق فراخوان آن ها می توانید در این زمینه مشغول شوید. این شغل به دلیل ماهیت جذابی که دارد، یک شغل مناسب برای بیماران ام اس بوده و در تقویت روحیه آن ها، موثر است.
3- خدمات کامپیوتری
با گسترش نرم افزارهای ریموت، امکان ارائه خدمات کامپیوتری به صورت غیرحضوری نیز وجود دارد. اگرچه مواردی مثل نصب ویندوز یا تعویض قطعه، حتما باید حضوری انجام شود. شما می توانید هم در مغازه دیگران مشغول به کار شوید و هم خودتان یک مغازه خدمات کامپیوتری باز کنید؛ البته در این صورت به مبلغی به عنوان سرمایه اولیه نیاز خواهید داشت.
بزرگترین مزیت این شغل که آن را به شغل مناسب بیماران ام اس تبدیل کرده، عدم نیاز به مکالمه طولانی و فعالیت های فیزیکی است. پس اگر به کامپیوتر علاقه دارید و از یک جا نشستن خسته نمی شوید، این شغل می تواند منبع درآمد خوبی برایتان باشد.
4- مشاغل اداری
اگرچه خروج از منزل و کار کردن در شرکت یا اداره ممکن است در ابتدا برای بیماران MS دلهره آور به نظر برسد، اما کاری نشدنی نیست. شما می توانید تحت عناوینی همچون مسئول دفتر، منشی، حسابدار یا کارشناس فروش در شرکتی مشغول به کار شده و از بیمه و حقوق ثابت آن بهره ببرید. البته ترجیحا مشاغلی که با مشتری و افراد متعدد سر و کار ندارند، برایتان بهتر هستند.
بیماران زیادی هستند که با وجود ابتلا به ام اس، به کار اداری مشغولند؛ اگرچه محیط کاری و برخورد همکاران نیز بسیار مهم است. لذا اگر شرکتی پیدا کنید که فاقد فشارهای روانی و کاری زیاد باشد و در آن جوی دوستانه بین کارمندان و ریاست شرکت برقرار باشد، کار کردن در آن می تواند برای شما یک گزینه عالی باشد.
5- کارهای هنری
از هر هنری که دارید، استفاده کنید تا شما را به درآمد برساند و روحیه فعالتان را حفظ کند. محصول هر هنری از نقاشی تا آشپزی، مشتریان خود را دارد و این شما هستید که باید از گوشه نشینی جدا شده و فعالیت را آغاز کنید.
برای معرفی و فروش محصولات خود می توانید از طریق اینستاگرام اقدام کنید. ماهیت اشتیاق برانگیز کارهای هنری باعث جلوگیری از تشدید این بیماری شده و این شغل را به یک شغل مناسب برای بیماران ام اس تبدیل می کند.
سخن پایانی
در این مقاله راهنما با توضیحاتی جامع به معرفی شغل مناسب بیماران ام اس پرداختیم، تا اگر به این بیماری مبتلا هستید، برای انتخاب شغل دغدغه ای نداشته باشید. اگر همچنان به دنبال کسب اطلاعات بیشتر درباره این موضوع هستید، سوالات خود را در کامنت های زیر این پست مطرح نمایید تا توسط کارشناسین ما در اسرع وقت پاسخ داده شود.
سلام من حرفه و هنر و… ندارم متاهل هستم بیماری ام اس دارم لطفا راهنمایی کنید میتوانم چه شغلی انجام بدم
سلام من ۳۷ سالمه حدود ۱۶ ساله که ms دارم یه شغلی رو خیلی دوست دارم امیدوارم زود خدا حاجتم بده و به شغلم برسم. با وجود سختی هاش ولی دوست دارمش.
انشالله
بیکارم خدا
الهم عجل لولیک الفرج🌹