درآمد مامایی در ایران و خارج چقدر است؟ | معرفی رشته مامایی

یکی از پرطرفدارترین شاخه های علم پزشکی مامایی است که هر ساله داوطلبان زیادی را به سمت خود جلب می کند. اما پیش از انتخاب این رشته، لازم است درباره درآمد مامایی و مزایا و معایب آن بیشتر بدانید، پس با ما در ادامه این مطلب همراه شوید.

مامایی چیست و ماما کیست؟

مامایی یکی از اصلی ترین زیرمجموعه های علوم بهداشت و درمان است که به مشاوره باروری، بارداری و زایمان می ‌پردازد. ماما نیز یک متخصص حرفه ای بهداشت است که زنان را در دوران بارداری و همچنین در هنگام زایمان همراهی کرده و پس از زایمان، با مادر و کودک در ارتباط است تا به رشد بهتر کودک و حفظ سلامتی مادر کمک کند.

اگرچه مامایی با تخصص زنان و زایمان شباهت های زیادی دارد، اما این دو حرفه هرگز جای یکدیگر را نمی گیرند. مامایی حرفه گسترده ای است که از مشاوره برای تنظیم خانواده و روش های پیشگیری از بارداری تا مراقبت از بهداشت مادر و کودک پس از زایمان را شامل می شود. از این رو ماما، بیشتر نقش همراه را ایفا کرده و نقش درمانی کمرنگی دارد.

درآمد مامایی در ایران

ماماها در ایران می توانند در عناوین شغلی گسترده ای مشغول به کار شوند که هر کدام درآمد متفاوتی دارد. به همین دلیل، اگر پشتکار داشته باشید، می توانید به طور همزمان در چندین حوزه مختلف مشغول شده و مجموع درآمد بالایی داشته باشید. اگرچه به طور کلی درآمد مامایی با میزان تحصیلات و سابقه کاری، ارتباط زیادی دارد.

فارغ التحصیلان مقطع لیسانس مامایی می توانند در بیمارستان ها و درمانگاه ها مشغول به کار شده و حداقل حقوق پایه را دریافت نمایند. حداقل درآمد ماما بدون سابقه و با مدرک لیسانس، 8 میلیون تومان در ماه است. البته اگر در پست های مدیریتی مشغول به کار شوید و یا بعد از اتمام شیفت کاری، در مطب ها یا درمانگاه های خصوصی فعالیت داشته باشید، درآمد شما نیز افزایش خواهد یافت.

درآمد مامایی در ترکیه

ترکیه یکی از بهترین مقصدها برای مهاجرت فارغ التحصیلان مامایی است؛ این کشور اهمیت زیادی برای سلامت جسمی و روانی مادر و فرزند قائل بوده و از این نظر، حقوق بسیار بالایی برای متخصصان مامایی پرداخت می کند. البته در سال های اخیر، نرخ بیکاری در ترکیه افزایش داشته و به همین دلیل، اولویت استخدام با شهروندان ترکیه ای است. اما در صورت تسلط به زبان ترکی استانبولی و داشتن حداقل 2 سال سابقه کاری مرتبط، امکان استخدام در این کشور، همچنان برای شما وجود دارد.

حداقل درآمد مامایی در ترکیه ساعتی 67 لیر است که در ماه حدودا به 38.000 لیر می رسد. البته در صورتی که 10 سال سابقه کار داشته و به یک زبان سوم مثل انگلیسی، فرانسه یا آلمانی مسلط باشید، می توانید حقوق بیشتری دریافت کرده و تا 180.000 لیر در ماه نیز درآمد کسب کنید.

درآمد مامایی در ترکیه

درآمد مامایی در کانادا

کانادا جزء پیشرفته ترین کشورهای دنیاست که در حوزه های بهداشت و درمان، بهترین و جدیدترین تجهیزات و روش های درمانی را پیش گرفته است. اما با کمبود نیروی کار بومی مواجه شده و به همین دلیل، شرایط خوبی برای پذیرش متخصصان خارجی ایجاد کرده است. این کشور اهمیت بالایی برای بهداشت زنان و زایمان قائل بوده و بهترین مقصد برای مهاجرت ماماها محسوب می شود.

اگر فارغ التحصیل رشته مامایی هستید و به زبان انگلیسی تسلط دارید، می توانید با معادل سازی مدارک تحصیلی و شغلی خود، به عنوان دستیار پزشک، دستیار بیهوشی، پرستار و ماما در کانادا مشغول به کار شوید. درآمد مامایی در کانادا به میزان تحصیلات، میزان تجربه، سن، حوزه کاری و البته ایالتی که در آن ساکن هستید، بستگی دارد. متوسط حقوق ماما در کانادا ساعتی 50 دلار است که از 20 دلار در ایالت آلبرتا شروع شده و حداکثر به ساعتی 67 دلار در ایالت کبک می رسد.

مزایای رشته مامایی

مامایی شاخه ای از علوم درمانی است که واحدهای درسی نسبتا مشابهی با سایر رشته های پیراپزشکی دارد و از این نظر، اعتبار و وجهه اجتماعی بالایی برای شما به ارمغان می آورد. علاوه بر این، ماماها نزد عموم مردم به عنوان افرادی مقدس شناخته می شوند که احترام اجتماعی آنان را دوچندان می کند. اما شاید بزرگترین مزیت شغل مامایی، احساس شادی و لذت پس از تولد نوزاد است؛ نوزادی که شما در به دنیا آمدن و سلامتی او نقش داشته اید.

مزیت بعدی، امکان مهاجرت و درآمد مامایی است در سایر کشورهاست. علاوه بر این جایگاه اجتماعی بالای مامایی، آسان تر بودن دروس آن در مقایسه با دروس رشته های پزشکی و پرستاری، به محبوبیت این رشته در میان متقاضیان افزوده است. همچنین نداشتن شیفت شبانه و ساعت کاری آزادتر در مقایسه با شاخه های دیگر پیراپزشکی، ساعات آزاد بیشتری را در اختیار یک ماما برای رسیدگی به سایر امور شخصی اش می گذارد. حرفه مامایی نرخ اشتغال بسیار بالایی دارد و تقریبا غیرممکن است که با داشتن مدرک دانشگاهی در این رشته، شغلی پیدا نکنید.

معایب رشته مامایی

از معایب شغل مامایی می توان به مسئولیت سنگین آن اشاره کرد؛ در شرایط بحرانی، حفظ سلامتی مادر و نوزاد بر عهده ماما و سایر افراد کادر است که این قضیه فشار روانی بالایی به ماما تحمیب می کند. در این شغل استرس زا، به توان جسمی و روحی بالایی نیاز است تا ماما را در برابر ایستادن های طولانی مدت و فشار روحی سنگین، مقاوم نگه دارد.

دانشجویان رشته مامایی باید از ترم دوم تحصیلی وارد مراکز درمانی شده و به آموزش عملی بپردازند که فرآیند بسیار دشواری است. اما شاید بزرگترین مشکل این شغل، پیگیری های مداوم ماما از وضعیت جسمی مادر و نوزاد و حساسیت بالای آن باشد.

معایب مامایی

بازار کار رشته مامایی

اگرچه یکی از بزرگترین نارضایتی های ماماها، پرداختن به مشاغلی فارغ از حوزه تخصصی شان است، اما این مسئله می تواند مفید قلمداد شده و نشانی بر گستردگی شغل های مناسب مامایی باشد. برای کسب درآمد از مامایی، می توانید بلافاصله پس از گرفتن مدرک کارشناسی، در بیمارستان ها، زایشگاه ها، کلینیک ها و مراکز درمانی دولتی و خصوصی مشغول به کار شوید. در صورت کسب شماره نظام پزشکی و انجام 75 عمل زایمان طبیعی، امکان تاسیس مطب خصوصی نیز برای شما وجود خواهد داشت.

فارغ التحصیلان دوره کاردانی رشته مامایی نیز می توانند به عنوان کارشناس خدمات بهداشتی و یا مربی بهداشت، در خانه های سلامت و مدارس فعالیت کنند. البته امکان رسیدن به جایگاه های مدیریتی و یا اشتغال به عنوان سوپروایزر بخش های بیمارستانی با داشتن مدرک فوق لیسانس نیز برای ماماها وجود دارد.

چگونه ماما شویم؟

ورود به رشته مامایی و تحصیل در دانشگاه، از طریق قبولی در کنکور علوم تجربی امکان پذیر است. البته می توانید بدون کنکور و به صرف شرط معدل دبیرستان، در دوره کاردانی مامایی پذیرفته شده و ثبت نام کنید. برای اقدام از این طریق، باید در یک مصاحبه حضوری و آزمون عملی شرکت کنید.

برخلاف سایر رشته های پیراپزشکی، رشته مامایی طرح اجباری ندارد؛ اما می توانید به صورت اختیاری این دوره 2 ساله را بگذرانید و حقوق کمی دریافت کنید. در صورت تمایل به ادامه تحصیل در رشته مامایی می توانید تا کارشناسی ارشد و دکترا را در ایران آموزش ببینید.

دانشجویان مامایی از ترم چند حقوق می گیرند؟

دانشجویان مامایی در طول دوران تحصیل خود حقوقی دریافت نمی‌کنند. این موضوع به این دلیل است که دوره تحصیل در دانشگاه، یک دوره آموزشی و کسب مهارت است و دانشجویان در این مدت در حال یادگیری و گذراندن واحدهای درسی و عملی هستند. پرداخت حقوق به دانشجویان مامایی تنها در دوران طرح و آن هم در مناطق محروم صورت می‌گیرد. این طرح با هدف خدمت‌رسانی به مناطق کم‌برخوردار و تقویت زیرساخت‌های بهداشتی در این مناطق اجرا می‌شود.

چگونه ماما شویم

سخن پایانی

در این مقاله راهنما با توضیحاتی جامع به بررسی درآمد شغل مامایی پرداختیم، تا اگر قصد ورود به این حوزه شغلی را دارید، قبل از هر چیز از میزان درآمد ماهیانه آن باخبر شوید. اگر همچنان به دنبال کسب اطلاعات بیشتر درباره این موضوع هستید، سوالات خود را در کامنت های زیر این پست مطرح نمایید تا توسط کارشناسین ما در اسرع وقت پاسخ داده شود.

نوشته قبلی
نوشته بعدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *