درآمد ساندویچی چقدر است؟ | سرمایه، مراحل راه اندازی و چالش ها

ساندویچی شغلی محبوب و پرطرفدار در ایران است که در هر شرایطی مشتریان خود را دارد. به همین دلیل، درآمد ساندویچی تقریبا در تمام روزهای سال ثابت و رو به بالا بوده و چندان دچار افت نمی شود. اما مانند همه مشاغل، در این شغل نیز عواملی وجود دارد که بر روی این درآمد تاثیر گذاشته و موجب افزایش یا کاهش آن می شود. در این مقاله از شُغلیتو قرار است در مورد متوسط درآمد یک ساندویچی، عوامل موثر بر آن، چالش هایی که صاحب یک ساندویچی با آن سر و کار دارد و سرمایه لازم برای شروع این شغل صحبت کنیم. پس اگر شما هم جزء کسانی هستید که می خواهند بدانند درآمد ساندویچی چقدر است و چگونه می توان یک مغازه ساندویچ فروشی راه اندازی کرد، تا انتهای این مطلب با ما همراه  باشید.

درآمد ساندویچی در سال 1402

درآمد یک ساندویچی تحت تاثیر عوامل متعددی متغیر است، اما در سال 1402، یک مغازه ساندویچی در یک منطقه محلی با تردد متوسط می تواند منهای تمام مخارجش، درآمدی بین 20 الی 25 میلیون تومان در ماه داشته باشد، این در شرایطی است که این عدد با توجه به پاخور منطقه، قدمت ساندویچی و تنوع محصولات ارائه شده، می تواند متغیر باشد و به چهار تا پنج برابر این عدد برسد.

در بین عوامل موثر بر درآمد ساندویچی ، مهم ‌ترین عامل، نحوه مدیریت هزینه ها توسط صاحب ساندویچی است؛ چرا که روش کار و مدیریت هزینه ها توسط مدیریت مجموعه انجام می شود. با مدیریت صحیح، می توان هزینه ها را کاهش داد و به سود بیشتری رسید. همچنین موقعیت مکانی ساندویچی و دکوراسیون داخل آن، در جذب مشتریان و درنتیجه فروش بیشتر، تاثیر گذار است. اگر مشتری مدار نباشید و یا قیمت ساندویچ های خود را بالاتر از رقبای خود تعیین کنید، ممکن است باعث کم شدن تعداد مشتریان دائمی تان شوید.

پیشنهاد می کنیم برای افزایش درآمد خود، از همان ابتدای راه اندازی، یک پیک موتوری استخدام کنید تا محله های بیشتری از نقاط اطراف مغازه خود را پوشش دهید. همچنین اگر غذای های نیمه آماده مثل تن ماهی یا سالاد الویه و نوشیدنی هایی با طعم های مختلف را در کنار سایر ساندویچ ها ارائه دهید، احتمالا فروش بیشتری خواهید داشت. اما در مورد تنوع ساندویچ های ارائه شده، پیشنهاد می کنیم در ابتدای کار روی چند محصول ساده مانند ساندویچ فلافل، بندری، هات داگ، ژامبون و همبرگر تمرکز کرده و در صورت تمایل، بعدا به گسترش منوی مغازه خود فکر کنید.

معایب و چالش های شغل ساندویچی

درآمد زایی در هیچ شغلی راحت نیست و هر شغلی چالش های خاص خود را دارد. ساندویچی نیز از این قاعده مستثنی نیست. در ادامه به بررسی چالش های پیش رو و معایب شغل ساندویچی می پردازیم.

باید، تمیز و منظم باشید

اولین چالشی که در این شغل با آن روبرو هستید، دریافت گواهینامه بهداشت و جواز کسب است. برای این کار باید در دوره های آموزشی وزارت بهداشت شرکت کنید. در ادامه کار نیز باید حساسیت بالایی برای اطمینان از سلامت مواد اولیه و بهداشت تجهیزات و کارکنان به خرج دهید.

باید، بدون تعطیلی کار کنید

چالش بعدی شغل ساندویچی، عدم وجود تعطیلی است. ساندویچ جزء غذاهای مورد علاقه ما ایرانیان بوده و اصلا به همین دلیل خیلی از افراد روی درآمد ساندویچی حساب باز می‌ کنند. پس نه تنها روزهای تعطیل را نمی توانید استراحت کنید، بلکه باید بدانید که روزهای تعطیل، شلوغ ترین روز کاری شماست.

باید، به زمان اهمیت بدهید

شاید در برخی مشاغل سرعت انجام کار اهمیت نداشته باشد. اما در یک ساندویچی که مشتریان گرسنه روبروی شما ایستاده ‌اند تا هرچه زودتر سفارش خود را تحویل بگیرند، جایی برای معطل کردن وجود ندارد.

باید، همیشه خوش برخورد باشید

شاید مهمترین و سخت ترین چالش این شغل، این است که باید همیشه خوش برخورد باشید. به دلیل ارتباط مستقیم با مشتریانی که می خواهند از غذای خود لذت ببرند، شما به عنوان فروشنده باید همیشه مودب و خوش اخلاق باشید تا مشتریان خود را از دست ندهید.

سرمایه ساندویچی

سرمایه لازم برای ساندویچی

سوال خیلی از افراد این است که درآمد ساندویچی چقدر است؟ اما شاید ابتدایی ترین سوال باید این باشد  که سرمایه لازم برای راه اندازی این شغل چقدر است؟ برای پاسخ به این سوال بگذارید ابتدا هزینه های راه اندازی یک ساندویچی را دسته بندی و تفکیک کنیم.

برای راه اندازی ساندویچی باید برای این موارد زیر بودجه ای مشخص کنار بگذارید :

  • خرید یا اجاره مغازه
  • خرید لوازم و تجهیزات
  • آماده سازی دکوراسیون و نمای داخلی
  • تامین نیروی انسانی مورد نیاز
  • تامین مواد غذایی اولیه
  • پرداخت قبوض آب برق و گاز نیز مبلغ چشم گیری است، اما جزء سرمایه اولیه محسوب نمی شود.

هزینه راه اندازی ساندویچی در سال 1402

در ابتدای کار بهتر است با مغازه ای کوچک در یک محله متوسط شروع کنید. مبلغ مورد نیاز برای اجاره مغازه ساندویچی، کاملا به شهر و محله مورد نظرتان بستگی دارد؛ اما به طور متوسط و حداقل 80 تا 100 میلیون تومان برای رهن نیاز دارید و بین 4 تا 5 میلیون تومان نیز برای اجاره ماهانه باید به صاحب مغازه بپردازید که اگرچه جزء هزینه های جاری به شمار می رود، اما بهتر است اجاره چند ماه اول را از قبل کنار بگذارید.

تجهیزات مورد نیاز یک ساندویچی انواع مختلفی دارد که می‌ تواند جهت کاهش هزینه های اولیه به صورت دست دوم تهیه شود. البته پیشنهاد می ‌کنیم تا تجهیزات سرمایشی مثل یخچال را آکبند خریداری کنید، چرا که در صورت وجود نشتی گاز، باعث آسیب رسیدن به مواد غذایی و فاسد شدن آنها می شود.

برای شروع کار نیاز به دکورهای سنگین با متریال پرهزینه ندارید. اجازه دهید در ابتدای امر، مشتریان جذب کیفیت بالای غذا و برخورد خوبتان شوند. بعدها برای طراحی و اجرای دکوراسیون خلاقانه وقت کافی خواهید داشت. برای یک دکور جزئی تقریبا به 15 الی 20 میلیون تومان نیاز خواهید داشت.

استخدام 2 کارگر برای گرداندن یک ساندویچی کوچک کفایت می کند. مبلغ دریافتی هر کارگر به ساعت کاری وی بستگی دارد؛ اما میانگین دریافتی هر کارگر ساده، حداقل 5 میلیون تومان است که با فرض دو نفر بودن آنان، باید هر ماه 10 میلیون تومان به عنوان دستمزد به آنها بپردازید.

برای تهیه مواد اولیه نیز با اینکه در ادامه کار می توانید آنها را به صورت قسطی تهیه کنید، اما در ابتدا و تا زمانی که اعتبار کسب کنید، باید نقدا این هزینه را بپردازید. برای تهیه مواد غذایی اولیه به صورت هفتگی، به حدود 3 تا 5 میلیون تومان برای شروع نیاز دارید.

در نهایت با 100 میلیون تومان می توانید یک مغازه ساندویچی کوچک در یک محله متوسط باز کنید.

راه اندازی ساندویچی

مراحل راه اندازی ساندویچی

کسب درآمد از ساندویچی کار ساده ایست، به شرطی که قبل از شروع، از مراحل انجام آن شناخت درستی داشته باشید.

مهارت

آیا انواع ساندویچ را می شناسید؟ آیا قبلا آشپزی کرده اید و علاقه ای به کارکردن با اجاق گاز، فر و  سرخ کن دارید؟ آیا قبلا برخورد مستقیم با مشتریان را تجربه کرده اید؟ در صورتی که جواب این قبیل سوالات از سمت شما مثبت است، پس می‌توانید در این شغل موفق شوید. اما در غیر اینصورت، باید نیروهای متخصصی مثل آشپز یا فروشنده استخدام کرده و خودتان فقط نقش سرمایه گذار و مالک را ایفا کنید.

نیروی انسانی

منابع انسانی ساندویچی شما، از مهمترین ارکان آن محسوب می شوند. شما نیاز به اشخاصی دارید که خوش برخورد و صبور باشند، مسئولیت کاری خویش را بپذیرند و در حوزه کاری خود تبحر داشته باشند و یا مشتاق به یادگیری باشند.

لوازم و تجهیزات

یک ساندویچی به وسایل مختلفی نیاز دارد. اجاق گاز، یخچال، سینک ظرفشویی، سرخ‌ کن و میز و صندلی تجهیزات اولیه ای هستند که وجودشان ضروری و لازم است. در صورتی که قصد ارائه منوی گسترده تری را دارید، باید به فکر تهیه فر چندکاره، انواع یخچال های ایستاده و ویترینی، همبرگرزن، دستگاه کباب ترکی و ابزار تخصصی دیگر نیز باشید.

دکوراسیون

قبل تر در این مورد صحبت کردیم، پیشنهاد می کنیم در ابتدای کار در این مورد زیاد سخت نگیرید؛ اما در عین حال به زیبایی دکوراسیون نیز اهمیت دهید. خیلی ساده و با صرف چند ایده کوچک، می توان محیط ساندویچی را با سلیقه تزئین کرد. مثلا می توان از چند گلدان زیبا استفاده کرد. یا با استفاده از پوسترهای دیواری زیبا و جذاب، اشتهای مشتریان را تحریک کرد.

بازاریابی

آخرین و مهم ترین مرحله راه اندازی ساندویچی، تبلیغات و جذب مشتری است. این کار به راحتی و با انجام چند کار ساده، قابل اجراست. در ابتدای کار، حتما در محله ای که مستقر هستید، تراکت پخش کنید، همچنین یک بنر ایستاده جلوی مغازه بگذارید تا برایتان جنبه اطلاع رسانی داشته باشد.

امروزه استفاده از اپلیکیشن های فروش غذا نیز بسیار کارساز است. اگر کیفیت خوبی داشته باشید، حتما خریدارانتان، به مشتری دائمی شما تبدیل می شوند. در صورت ادامه دار بودن کار، می توانید با عضویت در سرویس های نظیر اسنپ فود، فروش خود را چند برابر کنید.

تبلیغات ساندویچی

سخن پایانی

در این مقاله راهنما با توضیحاتی جامع به معرفی شغل ساندویچی پرداختیم، تا اگر به راه اندازی یک مغازه ساندویچ فروشی علاقه دارید، قبل از هر چیز با درآمد، مزایا و معایب و نحوه راه اندازی این شغل آشنا شوید. اگر همچنان به دنبال کسب اطلاعات بیشتر درباره شغل ساندویچی هستید، سوالات خود را در کامنت های زیر این پست مطرح نمایید تا توسط کارشناسین ما در اسرع وقت پاسخ داده شود.

نوشته قبلی
نوشته بعدی

دیدگاه‌

علی صنعتی

سلام
بابت تاسیس ساندویچی راهنمایی فکری میخواستم اگه کمکم کنید به من لطف کردید .
تشکر وسپاس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *