شغل مناسب افراد اوتیسم | معرفی 8 شغل عالی برای اوتیسمی ها

با پیشرفت علم و مراکز روانشناختی، بسیاری از والدین می توانند در سنین کودکی فرزندشان، اختلال اوتیسم او را تشخیص دهند. اما نگرانی درباره یافتن شغل مناسب افراد اوتیسم در بزرگسالی، کماکان وجود دارد. به همین دلیل در این مطلب از شغلیتو، درباره این اختلال صحبت کرده و مشاغل مناسب افراد اوتیستیک را معرفی خواهیم کرد.

اوتیسم چیست و چه علائمی دارد؟

اختلال طیفی درخودماندگی یا Autism Spectrum Disorder، نوعی اختلال عصبی و تکاملی است که در بین عموم، با نام اوتیسم شناخته می شود. این اختلال از این نظر تکاملی است که معمولا در 2 سال ابتدایی زندگی کودک ظاهر شده و رشد برخی از مهارت های فردی را با مشکل مواجه می کند. همچنین دلیل استفاده از واژه “طیف” این است که از یک شخص به شخص دیگر متفاوت است و هر فردی بر اساس شدت اختلال، علائم متفاوتی دارد.

از مهم ترین علائم اوتیسم، عدم تمایل فرد به برقراری تماس مستقیم چشمی است. به طور کلی افراد اوتیستیک، تمایلی به برقراری ارتباط طولانی مدت با سایر انسان ها ندارند؛ چرا که در تداوم مکالمه و بیان احساسات و افکار خود، با مشکل روبه‌رو هستند. عدم تناسب حالت چهره و حرکات بدن در هنگام صحبت، ادای مکرر برخی کلمات یا رفتارها و همچنین اختلال خواب، از دیگر نشانه های این افراد است. بعلاوه ممکن است حساسیت بیشتری به محرک های محیطی (مانند نور، گرما و صدا) داشته باشند و نسبت به دیگران، سریع تر از از تغییرات جزئی ناراحت می شوند.

8 شغل مناسب برای افراد مبتلا به اوتیسم

اگرچه اوتیسم مهارت های ارتباطی فرد را دچار مشکل می کند، اما این تمایل به تنهایی و تمرکز بر خود، فوایدی نیز به دنبال دارد. برای مثال دقت، تمرکز، توجه به جزئیات و حافظه این افراد، قوی‌تر از سایرین است. این ویژگی ها می تواند افراد اوتیستیک را به گزینه ای عالی برای مشاغل زیر تبدیل کند.

1) مشاغل کامپیوتری

کار با کامپیوتر می تواند یک شغل مناسب افراد اوتیسم باشد. کامپیوتر، موجودی غیرانسانی است که رفتاری منطقی دارد و از الگوی مشخصی پیروی می کند. تشخیص این الگو، به تفکر منطقی و تکرار چندباره برخی وظایف خاص نیاز دارد که از برترین ویژگی های افراد اوتیستیک است. این افراد می توانند مهندسان کامپیوتر موفقی باشند و از برنامه نویسی و روباتیک تا طراحی نرم افزار را به خوبی انجام دهند.

برنامه نویسی و مهندسی کامپیوتر، از پردرآمدترین مشاغل دنیا است و امنیت شغلی بسیار خوبی دارد. بنابراین اگر فرزند شما خلاقیت بالایی دارد و به ریاضیات و الگوهای عددی علاقمند است، می تواند در این شغل موفق ظاهر شود.

2) تکنسین خودرو

مانند کامپیوتر، اتومبیل نیز دستگاهی پیچیده است و قطعات بسیار زیادی دارد. کار کردن با این قطعات پیچیده و شناخت و تحلیل آن ها، می تواند به بزرگ ترین علاقمندی یک فرد اوتیستیک تبدیل شود. این افراد عاشق این هستند که بفهمند ماشین آلات چگونه کار می کنند و به سرهم بندی و مرتب کردن قطعات آن ها، علاقه زیادی دارند. همچنین خودروهای جدید به رایانه و سیستم های پیچیده الکترونیکی مجهز هستند و تعمیر آن ها، نیازمند تمرکز و دقتی بالاست. بنابراین افراد مبتلا به اوتیسم، می توانند به عنوان طراح خودرو، مهندس مکانیک و یا تعمیرکار ماشین، موفق عمل کنند.

3) مشاغل هنری

انجام کارهای هنری به دیدی متفاوت و منحصر به فرد نیاز دارد. هنرمند باید دنیای اطراف خود را متفاوت از دیگران ببیند و افکار و احساسات خود را به شکلی خلاقانه بیان کند. این موارد مطابق با ویژگی های شخصیتی افراد اوتیستیک است. این افراد می توانند بدون نیاز به ارتباط چندان با دیگران، به آهنگسازی، نوازندگی، فیلم سازی، عکاسی، نقاشی، طراحی و معماری مشغول شوند و با قدرت تحلیل و تمرکز بالای خود، موفق عمل کنند. ضمن اینکه مشاغل هنری معمولا ماهیتی خوداشتغال دارند. بنابراین فرد درگیر اموری مانند مصاحبه یا استخدام نمی شود و می تواند متناسب با میزان فعالیت خود، درآمد داشته باشد.

نقاشی برای افراد اوتیسم

4) دامپزشکی

نه فقط دامپزشکی، بلکه همه مشاغل مرتبط با حیوانات، شغل مناسب افراد اوتیسم هستند. برخلاف پیچیدگی ارتباطات انسانی، ارتباط با حیوانات ساده است و نیاز به تحلیل موقعیت ندارد. بنابراین می تواند عملکرد مفید فرد را ارتقا دهد. ضمن اینکه لمس پوست نرم و خزدار حیوانات، به حفظ آرامش فرد و ایجاد حس راحتی، کمک بسیاری می کند.

افراد اوتیستیک، منظم، تودار و عملگرا هستند. به همین دلیل، با حضور در موقعیت های غیرکلامی، عملکرد مثبتی از خود نشان می دهند و توانایی حل مسئله خود را بهبود می بخشند. شاید برایتان جالب باشد که بدانید ماری تمپل گراندین، رفتارشناس معروف حیوانات، فردی اوتیستیک است که در حال حاضر در یکی از دانشگاه های آمریکا تدریس می کند.

5) حسابداری

همانطور که گفتیم، افراد اوتیستیک در علومی مانند ریاضی موفق عمل می کنند و به حل پازل و الگوهای عددی، علاقه زیادی دارند. این ویژگی به علاوه دقت، جزئی نگری و تمرکز عمیق آن ها، باعث شده که حسابداری به شغل مناسب افراد اوتیسم تبدیل شود. این افراد حافظه ای قوی دارند و در انجام کارهای خود سرسخت هستند. این ویژگی ها به همراه صداقت و امانتداری آن ها، باعث شده تا برای فعالیت در عرصه های مالی در جهان، جزء اولین اولویت های کارفرمایان باشند. بنابراین در صورتی که فرزند شما به ریاضیات و کشف الگوهای عددی علاقمند است، می تواند از این حرفه درآمد خوبی کسب کند.

6) بایگانی

بایگانی به معنای جمع آوری و نگهداری اسناد و اطلاعات است. البته عنوان دیگر این شغل به نام آرشیوداری، معنای گسترده تری را در بر می گیرد و به جمع آوری هر نوع وسیله ای اشاره دارد. فردی که در این شغل فعالیت می کند، باید حافظه ای قوی داشته باشد و علاوه بر دقت در ثبت اطلاعات، نام افراد، رخدادها، تاریخ و ساعت انجام هر رخداد را نیز به خاطر بسپارد. از این نظر می توان بایگانی را یکی از مشاغل مناسب افراد اوتیسم به شمار آورد. این افراد می توانند در کتابخانه ها یا بایگانی های شرکت ها و سازمان های مختلف فعالیت کنند و در تنهایی و سکوت، عملکرد خوبی داشته باشند.

7) روزنامه نگاری

روزنامه نگار فردی است که وظیفه جمع آوری، آماده سازی و انتشار اخبار و اطلاعات روز را درباره موضوعی خاص بر عهده دارد. چنین فردی باید بتواند افکار و احساسات خود را مدیریت کرده و هیجانات فردی خود را در نوشته هایش ابراز نکند. همچنین باید صداقت داشته باشد و در انتقال اصل خبر، امانت را رعایت کند. دقت داشته باشید که این حرفه با خبرنگاری، که نیازمند حضور فیزیکی در جامعه و مصاحبه با افراد مختلف است، تفاوت دارد. این ویژگی ها به همراه دقت و تمرکز در انجام کار، روزنامه نگاری را به شغل مناسب افراد اوتیسم تبدیل کرده است.

اشتغال زایی افراد اوتیسم در بزرگسالی

8) مونتاژ و بسته بندی

مونتاژکاری به معنای کنار هم قرار دادن و روی هم سوار کردن قطعات مختلف یک دستگاه است. این شغل به دلیل ماهیت تکراری بودن آن و همچنین دقت و تمرکزی که نیاز دارد، می تواند یکی از مشاغل مناسب افراد اوتیستیک باشد. این افراد به نظم و ترتیب دادن به بی نظمی و همچنین سوار کردن قطعات پیچیده علاقه زیادی دارند. بعلاوه از شرایط ثابت و بدون هیجان، استقبال می کنند. به همین دلیل می توانند در زمینه هایی مانند خط تولید کارخانه، خط مونتاژ و خط بسته‌بندی موفق ظاهر شوند و عملکرد خوبی داشته باشند.

نوشته قبلی
نوشته بعدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *