یکی از هنرهای قدیمی ایرانیان، هنر چرم دوزی است که امروزه نیز طرفداران زیادی دارد. به همین دلیل همچنان به عنوان شغلی پردرآمد، مشتاقان زیادی را به خود جلب می کند. اگر شما هم قصد آشنایی با شغل چرم دوزی را دارید و می خواهید درباره درآمد و مزایای آن بیشتر بدانید، تا انتهای این مطلب از شُغلیتو با ما همراه شوید.
چرم دوزی چیست و به چه کسی چرم دوز می گویند؟
یکی از شناخته شده ترین صنایع دستی در ایران، چرم دوزی است که از تاریخچه ای غنی در ایران برخوردار است. چرم دوزی به استفاده از پوست چرمی برخی از حیوانات و فرآوری آن جهت تولید وسایلی از قبیل جلد کتاب، کیف، کفش، کمربند، کت و پالتو و روکش مبل و صندلی گفته می شود. چرم دوز هنرمندی است که به ساخت و تولید این وسایل از چرم طبیعی یا مصنوعی می پردازد.
کسی که به شغل چرم دوزی مشغول است، به کمک ابزاری مانند شابلون بر روی چرم دباغی شده به طراحی طرحی خاص می پردازد. پس از طراحی، چرم بر اساس الگوی از قبل تعیین شده برش زده شده و از آن برای تولید وسیله مورد نظر استفاده می شود. البته امروزه در بسیاری از صنایع چرم سازی به جای نیروی انسانی، از دستگاه استفاده می شود. اما در هر صورت، چرم دوزی هنر ظریفی است که به ظرافت و دیدی هنری نیاز دارد.
درآمد چرم دوزی در ایران
چرم دوزی یکی از مهم ترین صنایع دستی ایرانیان در سطح بین المللی است. به همین دلیل، شرکت های زیادی به صادرات چرم مشغول بوده و از این طریق ارز زیادی را وارد کشور می کنند. در ایران نیز یک کارگاه چرم سازی کوچک که با سرمایه اولیه 100 میلیون تومانی راه اندازی شده و در طول یک سال 60 میلیون تومان چرم خام خریداری کند، در انتهای سال می تواند با حداقل 140% سود، 224 میلیون تومان درآمد داشته باشد.
البته درآمد چرم دوزی به عواملی مانند میزان سرمایه اولیه، کیفیت محصول تولید شده، بازاریابی و تبلیغات و نحوه فروش بستگی دارد. هرچه سرمایه ابتدایی شما بیشتر باشد، می توانید محصولات بیشتری تولید کرده و به موازات آن درآمد بالاتری داشته باشید. همچنین در صورتی که محصولات تولید شده خود را به خوبی در شبکه های اجتماعی معرفی کرده و نیاز بازار را بشناسید، مشتریان بیشتری برای خرید وسایل چرمی به شما مراجعه می کنند و درآمد بالاتری خواهید داشت.
مزایا و معایب شغل چرم دوزی
اصلی ترین مزیت شغل چرم دوزی درآمد بالای آن است. همچنین کار با چرم به تحصیلات دانشگاهی نیازی ندارد و افراد، صرفا با یادگیری به صورت تجربی و یا گذراندن دوره های آموزشی می توانند وارد این حرفه شوند. اگر برای تاسیس کارگاه چرم سازی سرمایه گذاری کنید، می توانید در مدت زمانی کوتاه تر از مشاغل دیگر به بازگشت سرمایه اولیه خود امیدوار باشید. از همه مهم تر اینکه صنایع چرمی هم در ایران و هم در خارج از کشور، بازار بسیار پرتقاضایی دارد و در صورت بازاریابی و تبلیغات هدفمند و حساب شده، می توانید محصولات متنوعی تولید کرده و درآمد قابل توجهی از چرم دوزی به جیب بزنید.
در کنار این مزایا، چرم دوزی معایبی نیز دارد که وجود رقبای پرتعداد، یکی از این چالش هاست. اگر قصد موفقیت در حوزه تولید و فروش وسایل چرمی را دارید، باید سلیقه به خرج داده و با ایجاد طرح و رنگ های متنوع، از رقبای خود پیشی بگیرید. در شغل چرم دوزی نباید منتظر استخدام شدن با حقوق ثابت و بیمه باشید؛ بلکه باید خودتان تلاش کنید و با سرمایه گذاری و صرف انرژی بالا، مسیر موفقیت شغلی خود را با راه اندازی کسب و کار شخصی تان هموار سازید.
چگونه چرم دوزی یاد بگیریم؟
به طور کلی رشته دانشگاهی مشخصی برای یادگیری این حرفه وجود ندارد؛ اگرچه با تحصیل در رشته هایی مانند تولید کفش، صنایع چرم و پوست، صنایع نساجی یا طراحی پوشاک و با دریافت مدرک فوق دیپلم یا لیسانس دانشگاه علمی و کاربردی، می توانید وارد این حرفه شوید.
در نهایت اما پیشنهاد ما به شما این است که برای ورود به این حرفه، زمان و هزینه خود را صرف شرکت در دوره های آموزش مقدماتی و پیشرفته چرم دوزی در آموزشگاه های فنی یا کارگاه های هنری صرف نمایید. اما اگر قصد هزینه کردن برای آموزش را نداشته باشید، می توانید با مشاهده ویدئوهای آموزشی رایگان در یوتیوب یا آپارات و همچنین مطالعه منابع بی شمار در اینترنت و اندکی تمرین و ممارست، به راحتی وارد شغل چرم دوزی شده و به مرور زمان و با کسب تجربه، در آن مهارت لازم را به دست آورده و به کسب درآمد از این شغل بپردازید.
اگر همچنان به دنبال کسب اطلاعات بیشتر درباره این موضوع هستید، سوالات خود را در کامنت های زیر این پست مطرح نمایید تا توسط کارشناسین ما در اسرع وقت پاسخ داده شود.
با دورود
بنده فوق العاده خلاق هستم در هر موضوعی
و از هر چیزی برای خودم عیب و ایراد ها رو رفع میکنم و اون چیزی که در ذهنم از اون چیز قشنگ به نظر میاد میسازم خواستم بگم نظرتون برای کسب کاری که میتونم شروع کنم چی هست؟
البته خییلی هم از صنایع دستی چوبی و چرم هم خوشم میاد