شغل دوم مناسب فرهنگیان و معلمان | معرفی 12 شغل فوق العاده

یکی از ارزشمندترین و دوست داشتنی ترین مشاغل دنیا، شغل معلمی است. معلمان علاوه بر اینکه افرادی شریف محسوب شده و از منزلت اجتماعی بالایی در جامعه برخوردار هستند، از همان ابتدای تحصیل در دانشگاه حقوق دریافت کرده و در طول دوران تدریس نیز از مزایایی همچون بیمه فرهنگیان و ساعت کاری بسیار عالی بهره مند می شوند. اما آموزگاران، در کنار همه این مزایا، متاسفانه درآمد بسیار کمی دارند. به همین دلیل خیلی از این افراد برای داشتن رفاه بیشتر در زندگی، مجبور به انتخاب شغل دوم هستند تا بتوانند درآمد خود را افزایش داده و از ساعات خالی خود، به بهترین روش استفاده کنند. به همین دلیل نگارش این مقاله را ضروری دیده ایم تا 12 شغل دوم مناسب فرهنگیان را معرفی کرده و به اختصار درباره هر یک از این مشاغل، توضیحاتی را به شما عزیزان ارائه دهیم.

معرفی 12 شغل دوم مناسب برای فرهنگیان

بهترین شغل دوم مناسب فرهنگیان باید در عین اینکه متناسب با علایق و استعدادهای  یک فرد باشد، نباید به تایم کاری معلمین نیز آسیب بزند. مشاغلی که در ادامه معرفی خواهند شد، با این ویژگی ها انتخاب شده اند.

1) تدریس فوق برنامه

بدون شک بهترین شغل دوم برای معلمان، همان شغل اصلی آن ها است. اگر به صورت تک شیفت در مدارس تدریس می کنید، می توانید نیمه دوم روز خود را به تدریس کلاس های فوق برنامه در آموزشگاه ها یا برگزاری کلاس خصوصی در منزل دانش آموزان اختصاص دهید. هزینه این کلاس ها معمولا به صورت ساعتی محاسبه شده و کمک زیادی به افزایش درآمد شما می کند. امروزه وبسایت های زیادی وجود دارند که در ازای دریافت درصدی از مبلغ کلاس هایتان، شاگرد خصوصی به شما معرفی کرده و زحمت بازاریابی را از روی دوش شما برمی دارند.

2) تولید محتوا و نویسندگی

معلمان افرادی هستند که معمولا قلم زیبایی دارند و به دلیل مطالعه زیاد، با اصول نگارشی به خوبی آشنا هستند. به همین دلیل نویسندگی را می توان یک شغل دوم مناسب فرهنگیان به شمار آورد. البته نویسندگی لزوما به معنای نوشتن و انتشار کتاب نیست؛ بلکه شما می توانید به صورت فریلنسری برای سایت های دیگر مقاله بنویسید و یا محتوای آموزشی خود را در وبلاگ شخصی خود بارگذاری کنید. تولید محتوا آینده خوبی در عصر تکنولوژی دارد و در صورت تداوم، می تواند درآمد بالایی نصیبتان کند.

تولیدکننده محتوا

3) مشاوره و برنامه ریزی تحصیلی

معلمان به دلیل سروکار داشتن با دانش آموزان مختلف، از روش های متنوع مطالعه اطلاع دارند و به همین دلیل، می توانند مشاوران خوبی برای برنامه ریزی و موفقیت تحصیلی دانش آموزان باشند. به خصوص اگر در دبیرستان تدریس کرده و از مباحث کنکور اطلاع دارید، پیشنهاد می کنیم به عنوان مشاور کنکور فعالیت کنید که درآمد بالایی دارد. برای این کار هم می توانید با مدیر مدرسه خود صحبت کرده و در همان مدرسه به دانش آموزان مشاوره تحصیلی ارائه دهید و یا  با سایر آموزشگاه های کنکور همکاری نمایید.

4) فروشندگی پاره وقت

فروشگاه های زیادی برای فعالیت در نیمه دوم روز، به فروشنده پاره وقت نیاز دارند. بنابراین می توانید یک حوزه را انتخاب کرده و به فروش محصولات مورد علاقه خود بپردازید. برای مثال اگر به عنوان یک معلم به کتاب یا لوازم تحریر علاقه زیادی دارید؛ یا مثلا از فروش گل و گیاه یا آثار هنری و فرهنگی مانند آلبوم های موسیقی و صنایع دستی حس خوبی دریافت می کنید، می توانید به فروشندگی در این حوزه ها بپردازید. البته درآمد حاصل از فروشندگی کاملا به کارفرما و میزان فروش شما بستگی دارد. بنابراین اگر فروش بالایی داشته باشید، احتمالا بتوانید روی درآمد خود از این راه حساب ویژه ای باز کنید.

5) کتابداری

اگر به کتابخانه های عمومی مراجعه کرده باشید، حتما متوجه شده اید که مسئولان کتابخانه به صورت شیفتی فعالیت می کنند؛ بدین صورت که یک نفر برای شیفت صبح تا ظهر و شخصی دیگر برای شیفت ظهر تا عصر مسئولیت کتابخانه را به عهده می گیرد. به همین دلیل و به دلیل علاقه معلمان به کتاب، می‌توان کتابداری را یک شغل دوم مناسب فرهنگیان به شمار آورد. بنابراین اگر فرد خوش برخورد و منظمی هستید و به کار کردن در محیطی خلوت و ساکت علاقه دارید، پیشنهاد می کنیم کتابداری در کتابخانه های عمومی را تجربه کنید.

6) راهنمای گردشگری

یکی از دوست داشتنی ترین مشاغل دنیا، تور لیدرینگ است که هم مستقل از ساعت اداری است و هم به روحیه ای لطیف و انعطاف پذیر نیاز دارد. این ویژگی ها به علاوه ارتباط خوب معلمان با کودکان و نوجوانان، سبب می شود که معلمین بتوانند در اردوها و سفرهای دانش آموزی موفق ظاهر شوند. امروزه موسسه های گردشگری و کانون های پرورش فکری برنامه های تفریحی زیادی را برای گروه سنی کودک و نوجوان تدارک دیده و نیاز به شخصی دارند که هم سواد بالایی داشته باشد و هم بتواند مدیریت و هماهنگی افراد نوجوان و جوان را به عهده بگیرد.

7) سرمایه گذاری در بورس

بزرگترین مزیت این شغل این است که نیاز به مکان خاصی ندارد و زمان زیادی را به خود اختصاص نمی دهد. البته بازار بورس چندان تناسبی با روحیه لطیف فرهنگیان ندارد، اما می تواند یک شغل دوم مناسب برای معلمانی باشد که به مباحث اقتصادی علاقه داشته و قصد سرمایه گذاری دارند. برای این کار به مبلغی به عنوان سرمایه اولیه نیاز دارید. همچنین توصیه می کنیم پیش از ورود به بازار بورس، حتما در این زمینه مطالعه کنید و برای شروع، کم ریسک ترین صنایع را انتخاب نمایید تا احتمال شکست مالی شما به حداقل برسد.

سرمایه گذاری در بورس

8) رانندگی تاکسی اینترنتی

یک شغل دوم مناسب معلمان، رانندگی با خودروی شخصی در تاکسی های اینترنتی مثل اسنپ و تپسی است. البته اگر خودتان هم اتومبیل ندارید، می توانید با خودروی دیگران کار کرده و سود حاصل از این شغل را با صاحب خودرو شریک شوید. بزرگترین مزیت رانندگی تاکسی های اینترنتی این است که تایم ثابتی ندارد و شما هر زمان از شبانه روز را می توانید به آن اختصاص دهید. شما برای کسب درآمد از این طریق به دوره های آموزشی نیاز ندارید و فقط با داشتن گواهینامه رانندگی می توانید به کار در تاکسی های اینترنتی بپردازید.

9) مشاوره املاک

برای کار در بنگاه معاملات ملکی فقط باید خوش برخورد بوده و روحیه ای صبور و پرتلاش داشته باشید. مشاوران املاک معمولا ساعت کاری مشخص و حقوق ثابتی ندارند و عمدتا با انعقاد قراردادهای ملکی و دریافت درصدی از مبلغ قرارداد، به کسب درآمد می پردازند. به همین دلایل مشاوره املاک یک شغل دوم مناسب فرهنگیان محسوب می شود که برای معلمان خوش سر و زبان مناسب است. بنابراین اگر در سخن روی مهارت دارید و فکر می کنید بتوانید طرفین یک معامله را راضی کنید، پیشنهاد می کنیم مشاوره املاک را به عنوان شغل دوم خود انتخاب کنید.

10) نمایندگی بیمه

یکی از بهترین مشاغل دوم برای معلمان، اخذ نمایندگی بیمه است. اگرچه برای دریافت نمایندگی بیمه نیاز به مکانی به عنوان دفتر کار دارید، اما می توانید به عنوان بازاریاب بیمه و فقط به صورت تلفنی به فعالیت بپردازید. مزیت دیگر مهم این شغل، آموزش رایگان و عدم نیاز به مدرک تخصصی است. همچنین نمایندگی بیمه هیچ سقف درآمدی ندارد؛ بلکه هر فردی متناسب با میزان فعالیت خود می تواند درآمدی نامحدود کسب کند. پس اگر به مباحث اقتصادی علاقه دارید و به دنبال شغلی با امکان پیشرفت و افزایش درآمد هستید، ما به شما راه اندازی یک نمایندگی بیمه را پیشنهاد می کنیم.

11) آرایشگری

آرایشگری را می توان یک شغل دوم مناسب فرهنگیان به شمار آورد که مستقل از تایم اداری نیز قابل انجام است. اگر به مشاغل حوزه زیبایی علاقه دارید، پیشنهاد می کنیم به صورت آرایشگر خصوصی در منازل به فعالیت بپردازید. همچنین می توانید با اجاره میز یا صندلی در آرایشگاه های دیگران مشغول به کار شوید. معلمان خانم نیز می توانند پس از یک دوره آموزشی به کاشت ناخن بپردازند. امروزه درآمد ناخن کار یکی از بالاترین درآمدها در میان مشاغل حوزه زیبایی محسوب می شود.

آرایشگری زنان

12) مشاغل هنری خانگی

فرهنگیان هنرمند و باسلیقه، می توانند از هنر خود به عنوان شغل دوم مناسب معلمان درآمد کسب کنند. هر هنری که دارید، از نقاشی تا آشپزی، از خیاطی تا معرق کاری، می تواند منبع درآمد خوبی برایتان باشد. اگر بتوانید آثار دستی خود را در شبکه های اجتماعی معرفی کرده و مشتری جذب کنید، درآمد خیلی خوبی خواهید داشت. اما حتی در غیر این صورت هم می توانید با گالری های هنری قرارداد بسته و از این طریق آثار خود را به فروش برسانید.

نوشته قبلی
نوشته بعدی

دیدگاه‌

مهلا گودرزی

سلام وقت بخیر بنده معلم خانم هستم اگر بخوام شغل آرایشگری رو یاد بگیرم‌ و مشغول به کار بشم آیا برای معلم بودنم مشکلی پیش نمیاد یا بهم گیر نمیدن؟

شغلیتو

مانعی نداره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *