شغل مناسب افراد بیش فعال | 5 شغل عالی برای افراد ADHD

یکی از رایج ترین اختلالات روانی در کودکان، اختلال بیش فعالی (ADHD) است که در 60 درصد از مواقع تا دوران بزرگسالی فرد هم ادامه دارد. اختلال نقص توجه و بیش فعالی در صورت کنترل نشدن، ممکن است مشکلات زیادی را برای زندگی و اشتغال افراد به وجود آورد؛ اما اگر کنترل شود، می تواند در موفقیت شغلی افراد ADHD تاثیرات ناخوشایندی داشته باشد. به همین دلیل در این مقاله به معرفی 5 شغل مناسب افراد بیش فعال خواهیم پرداخت، پس تا انتها با ما همراه باشید.

ویژگی های افراد بیش فعال

مهم ترین نشانه بیش فعالی در کودکی، نداشتن تمرکز و آشفتگی رفتاری است. افراد بیش فعال معمولا زیاد صحبت می کنند و در یادآوری اتفاقات روزمره، با مشکل مواجه می شوند. افراد ADHD نمی توانند کارهای خود را به طور منظم و سر وقت انجام دهند. اما این اختلال، فواید زیادی هم دارد. افراد بیش فعال بسیار خلاق و کنجکاو بوده و تمایل زیادی به ریسک کردن دارند. این افراد انرژی زیادی برای انجام کارهای خود دارند؛ به همین دلیل بهتر است آزاد گذاشته شوند تا به روش خود مسائل را حل کنند. قدرت تصمیم گیری در لحظه و دقت بالا، از مهم ترین ویژگی های افراد بیش فعال است.

معرفی 5 شغل مناسب افراد بیش فعال

شغل مناسب افراد بیش فعال باید خلاقانه بوده و به تمرکز چند بُعدی نیاز نداشته باشد. مشاغل مناسب افراد ADHD مشاغلی هستند که فرد را درباره ساعت کاری و نحوه انجام آن آزاد می گذارند. البته توجه داشته باشید که علاقه و استعداد در هنگام انتخاب شغل مناسب افراد ADHD بسیار مهم است. در ادامه 5 شغل را معرفی خواهیم کرد که با ویژگی های افراد بیش فعال متناسب هستند.

1- روانشناسی

روانشناسی و همه زیرمجموعه های آن مانند مربی کودکان استثنایی و آسیب شناسی گفتار، مشاغلی هستند که به اشتیاق و انگیزه افراد نیاز دارند. مهم ترین ویژگی یک روانشناس ایجاد ارتباط سازنده با بیمار است و افراد بیش فعال به دلیل تجربه شخصی خود، توانایی زیادی در برقراری این ارتباط دارند. علاوه بر این، روانشناسی شغلی بدون محدودیت می باشد که جنبه های کشف نشده شخصیت بیماران را آشکار می کند. به همین دلیل افراد ADHD می توانند با حس کنجکاوی خود در این شغل پیشرفت کرده و با انرژی زیادی که دارند، بدون خستگی برای حل مشکلات بیماران، تلاش کنند. مهم ترین نکته در مشاغل مرتبط با روانشناسی، تمرکز لحظه ای بر یک موضوع مشخص است. این نکته نقش مهمی در موفقیت افراد بیش فعال به عنوان یک روانشناس ایفا می کند.

روانشناس خانم

2- کارآگاه پلیس

یک پلیس موفق کسی است که بتواند در لحظه تصمیم درستی بگیرد و از خطر کردن هراس نداشته باشد. این شغل به افرادی با انگیزه نیاز دارد که فوریت و حساسیت بالای مسائل را درک کرده و حتی در شرایط بحرانی، موقعیت را به خوبی تحلیل کنند. حل مسائل پیچیده جنایی نیاز به دقت زیاد و تمرکز بالای ذهن دارد که با ویژگی های افراد بیش فعال کاملا متناسب است. افراد ADHD در هر لحظه کاملا روی موضوع مورد علاقه خود متمرکز بوده و هیچ موضوعی خارج از ذهن آن ها، نمی تواند حواسشان را پرت کند. علاوه بر این، تفکر خلاقانه و خارج از چارچوب افراد بیش فعال، برای حل مسئله در این شغل بسیار مفید واقع خواهد شد.

3- پزشک جراح

مشاغل درمانی مانند جراحی معمولا فاقد شیف ثابت بوده و بر اساس نیاز بیمار، می تواند در ساعت های مختلف شبانه روز انجام شود. علاوه بر این، جراحان افرادی پرتلاش و با انگیزه هستند و باید انرژی زیادی داشته باشند تا بدون خستگی، یک عمل جراحی سنگین چند ساعته را تاب بیاورند. به همین دلیل جراحی را می توان یک شغل مناسب افراد بیش فعال به شمار آورد.

جراح باید ریسک پذیر باشد و بتواند برای نجات جان بیمار در لحظه تصمیم بگیرد. همچنین در طول عمل جراحی ممکن است نیاز شود تا پزشک جراح رویه نرمال خود را عوض کند؛ بنابراین نباید در برابر طرز تفکر خود تعصب داشته باشد و بتواند خیلی سریع روش دیگری را در پیش بگیرد. همه این ویژگی ها به همراه  نیاز به دقت و تحرک بالا، این شغل را به شغل مناسب افراد ADHD تبدیل کرده است.

دکتر جراح

4- خلبانی

خلبانی شغل بسیار حساسی است که هم دقت بالایی می خواهد و هم نیاز به تصمیم گیری سریع و آنی دارد. شخصی که یک هواپیما را کنترل می کند، باید فقط به جلوی خود متمرکز بوده و اجازه ندهد تا هیچ عامل بیرونی باعث حواس پرتی وی شود. یک خلبان در مواقع بحرانی، باید بتواند مستقل عمل کرده و با ابتکار عمل خود، از سقوط هواپیما جلوگیری کند. همه این موارد خلبانی را به یک شغل مناسب افراد بیش فعال تبدیل کرده است. البته برای برای عبور از آزمون های سلامت جسمی و روانی خلبانی، لازم است اختلال بیش فعالی خود را کنترل کرده و تحت نظر روانپزشک باشید.

5- طراح لباس و دکوراسیون

اصلی ترین ویژگی افراد بیش فعال خلاقیت آن هاست که برای فعالیت در مشاغل هنری بسیار کاربردی است. طراحی، در همه شاخه های آن از طراحی لباس و صحنه تا طراحی دکوراسیون داخلی، می تواند شغل مناسب افراد بیش فعال باشد. این مشاغل که به ترکیبی از خلاقیت و توانایی حل مسئله نیاز دارند، می توانند افکار رقابتی افراد ADHD را به یک خروجی زیبا و هنرمندانه تبدیل نمایند. این دلایل باعث می شود که طراحی، یک شغل مناسب افراد بیش فعال محسوب شود.

افراد بیش فعال بسیار کنجکاو هستند، این افراد خستگی ناپذیر بوده و با انرژی بالای خود، زمان زیادی را برای اصلاح جزئیات طرح های خود صرف می کنند. بنابراین اگر به مشاغل هنری علاقه داشته باشند، می توانند به موفقیت های چشم گیری در حوزه طراحی دست پیدا کنند.

طراح لباس

سخن پایانی

در این مقاله راهنما با توضیحاتی جامع به بررسی مشاغل مناسب افراد بیش فعال پرداختیم، تا اگر به عنوان یک فرد ADHD  قصد انتخاب شغل را دارید، دچار سردرگمی نشوید. اگر همچنان به دنبال کسب اطلاعات بیشتر درباره این موضوع هستید، سوالات خود را در کامنت های زیر این پست مطرح نمایید تا توسط کارشناسین ما در اسرع وقت پاسخ داده شود.

نوشته قبلی
نوشته بعدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *