اگر برای تشخیص مشاغل مناسب خود از تست MBTI استفاده کرده اید و نتیجه تست، شخصیت شما را ENFP یا پیکارگر معرفی کرده است، حتما مشتاقید که درباره مشاغل مناسب این تیپ شخصیتی بیشتر بدانید. در این مقاله به توضیح کوتاهی درباره افراد دارای این شخصیت پرداخته و 6 شغل مناسب شخصیت پیکارگر را معرفی خواهیم نمود.
معرفی شخصیت پیکارگر (ENFP)
شخصیت پیکارگر، کاراکتر بسیار جذابی است که عاشق خوشحالی دیگران و کمک کردن به آن ها است. خلاقیت و داشتن آزادی عمل برای این شخصیت بیشتر از ثبات و امنیت، جذابیت داشته وعلاقمند به مشاغلی با قابلیت تصمیم گیری فردی است. شخصیت ENFP از زمان حال و آینده تحلیل بسیار دقیقی دارد و می تواند از اعتماد به نفس بالای خود، برای ایجاد انگیزه در افراد و شکوفایی استعداد آن ها استفاده کند.
از مهم ترین نقاط قوت کاراکتر پیکارگر باید به توانایی برقراری روابط اجتماعی گسترده، استفاده بهینه از زمان و انرژی و اشتیاق بالا اشاره کرد؛ در حالی که افراد دارای شخصیت پیکارگر ممکن است در مواردی نظیر مدیریت اضطراب دچار مشکل شوند. برای معرفی برخی از سرشناس ترین شخصیت های پیکارگر می توان به افرادی نظیر والت دیزنی، چگوارا، سالوادور دالی و جان لنون اشاره کرد.
معرفی 6 شغل مناسب شخصیت پیکارگر
همانطور که گفتیم، شغل مناسب شخصیت پیکارگر شغلی است که خلاقیت وی را برانگیزاند، آزادی عمل زیادی در اختیار او بگذارد و در راستای کمک به دیگران باشد. با توجه به این ویژگی ها، در ادامه چند نمونه از مشاغل مناسب کاراکتر ENFP را به شما معرفی خواهیم نمود.
1- طراحی
بسیاری از شاخه های طراحی از قبیل طراحی دکوراسیون داخلی یا طراحی مد با ویژگی های شخصیت پیکارگر، کاملا متناسب هستند. مهم ترین نیاز فعالیت در رشته طراحی، خلاقیت برای ایده گرفتن از اشیای اطراف و عناصر طبیعی است. طراح، از این المان ها استفاده می کند تا لباس یا محیط اطراف انسان ها را با علاقمندی های آن ها گره زده و روحیه ای بشاش و کوشا برای فعالیت روزمره افراد به وجود بیاورد. به همین دلیل شخصیت ENFP در این شغل احساس خوبی از کمک کردن به دیگران خواهد داشت. همچنین فضای زیادی برای بروز خلاقیت و آزادی عمل او وجود دارد.
برای موفقیت در مشاغل زیرمجموعه طراحی، باید علاوه بر خلاقیت، جزئی نگری، مهارت های حل مساله و مهارت های ارتباطی، به مهارت در نقاشی نیز تسلط داشته باشید.
2- نویسندگی
نویسندگی در همه انواع آن از قبیل روزنامه نگاری، رمان نویسی، نگارش فیلمنامه و نمایشنامه، یک شغل مناسب شخصیت پیکارگر محسوب می شود. به طور کلی نویسنده کسی است که مطلبی در ذهن دارد و با استفاده از شیوه های بیان و صنایع ادبی، آن مطلب را به زیبایی و شیوایی به رشته تحریر درمیآورد. از همین رو فردی خلاق و خیال پرداز می تواند با آزادی عمل کامل، در این شغل به فعالیت بپردازد.
برای اینکه نویسنده موفقی شوید، اول از همه باید زیبا بنویسید. شما باید کنجکاو باشید و مدام به تحقیق و مطالعه بپردازید. همچنین لازم است با انواع نثر و نظم آشنا بوده و به جزئیات به ظاهر بی اهمیت، بسیار دقت کنید. به علاوه برای اینکه از نظر نویسندگان و منتقدان ادبی برای پیشرفت خود استفاده کنید، لازم است روحیه نقدپذیری داشته باشید. در نهایت نیز منضبط بودن، مسیر موفقیت شما را هموار خواهد کرد.
3- روانشناسی
موفق ترین روانشناسان کسانی هستند که صرفا برای پول کار نمی کنند و بهبود حال بیمار و کمک به او، از کسب درآمد بالا، برایشان مهم تر است. روانشناس خوب کسی است که در طول جلسه درمان، تنها روی بیمار خود تمرکز داشته باشد و نه چیز دیگر. او باید شنونده خوبی باشد و با استفاده از مهارت های ارتباطی، اعتماد بیمار را به خود جلب کند. یک روانشناس موفق سعی دارد که با ایجاد تعادل میان احساسات و افکار بیمار، اعتماد به نفس او را بالاتر برده و برای عبور از مشکلات پیش رو، به او انگیزه دهد.
روانشناسی شغلی بسیار مناسب برای افراد اجتماعی است که اهل معاشرت بوده و عاشق کمک کردن به دیگران هستند. این افراد می توانند با صبر و بردباری و رفتار و گفتار سنجیده، کمک بسیار خوبی برای گذر از بحران های روحی افراد باشند.
4- مربیگری کودک
آموزگاری در شاخه هایی همچون مربی مهد کودک، معلم پیش دبستانی، معلم دبستان و یا مدرس زبان و هنر، یک شغل مناسب شخصیت پیکارگر محسوب می شود. معلمی شغلی است که به بردباری و هوش بالا، نیاز دارد و اگر با مهربانی و همدلی همراه باشد، می تواند نقش مهمی در روند رشد ذهنی کودک ایفا کند.
معلم خوب کسی است که با درک وسیع عملکردهای کودک، ارتباطی خوب و صمیمی با او برقرار کرده و با گوش دادن به روایت های او، اعتماد به نفس لازم برای فعالیت های اجتماعی آینده را در کودک به وجود آورد. او برای رسیدن به این هدف از ابزارهایی مثل بازی، قصه، درست کردن کاردستی و حل معما استفاده می کند. در این شغل نه فقط ارتباط با کودکان اهمیت دارد، بلکه مربی باید ارتباطی خوب و موثر با والدین برقرار کند تا استعدادهای درونی کودکان به درستی تشخیص داده شده و پرورانده شود.
5- مدیریت
مدیریت هتل، مدیر فروش، مدیر منابع انسانی و بسیاری از شاخه های دیگر مدیریت، جزء مشاغل مناسب کاراکتر ENFP محسوب می شوند. فرد مناسب مدیریت باید بتواند ارتباطی سازنده و صحیح با افراد تحت سرپرستی خود برقرار کرده و با ایجاد انگیزه و اعتماد به نفس، عملکرد تیم خود را بهبود ببخشد. همچنین باید بتواند با مهارت شنیداری خود، منظور کارکنان را از گفته هایشان برداشت کرده و با دلسوزی و همدلی، برای رفع مشکلات آن ها تلاش کند.
در هر مجموعه ای، نحوه رفتار مدیر است که نگرش، تصمیمات و رفتار کارکنان را تعیین می کند. بنابراین بسیار مهم است که مدیر، فردی مسئولیت پذیر و با انگیزه باشد تا بتواند این ویژگی ها را در تیم خود نیز پرورش دهد. لذا افراد مثبت اندیش، همدل و آینده نگر برای این مشاغل بسیار مناسب هستند.
6- درمانگری
مشاغلی مانند فیزیوتراپی یا گفتاردرمانگری که به همدلی و همراهی درمانگر با بیمار در تمام مراحل درمان نیاز دارد، جزء چندین شغل مناسب شخصیت درمانگر محسوب می شوند. درمانگر باید فردی قابل اعتماد باشد و فارغ از میزان درآمد، با صبوری تلاش کند تا مشکل بیمار را طبیعی جلوه داده و به او در برطرف کردن نقاط ضعفش کمک کند. همچنین باید نقاط قوت بیمار را شناسایی کرده و با تشویق او، این نقاط مثبت را تقویت کند.
ارتباط خوب و شفاف با بیمار برای اطلاع دقیق از مشکل او، همکاری با پزشک معالج برای رفع مشکل، تهیه برنامه درمانی متناسب با وضعیت جسمی و روحی بیمار، انجام اعمالی مثل ماساژ و هم صحبتی برای ایجاد فضایی امن و ارائه آموزش های لازم به همراه بیمار، مهم ترین وظایف یک درمانگر محسوب می شود.
سخن پایانی
در این مقاله راهنما با توضیحاتی جامع به بررسی مشاغل مناسب افراد پیکارگر پرداختیم، تا اگر به عنوان یک فرد ENFP قصد انتخاب شغل را دارید، دچار سردرگمی نشوید. اگر همچنان به دنبال کسب اطلاعات بیشتر درباره این موضوع هستید، سوالات خود را در کامنت های زیر این پست مطرح نمایید تا توسط کارشناسین ما در اسرع وقت پاسخ داده شود.