معرفی شغل غریق نجات | بررسی بازار کار، حقوق، مزایا و معایب

اگرچه شغل غریق نجات در ایران علاقمندان زیادی دارد، اما به دلیل درآمد پایین و عدم وجود مزایای قابل توجه، افراد بسیاری را به سمت خود جذب نمی کند. البته همه می دانیم که در صورت صرف تلاش و پشتکار، می توان در هر شغلی موفق شد. اگر شما هم خود را علاقمند به این حرفه می دانید، این مطلب را مطالعه کنید تا با ویژگی ها و درآمد شغل نجات غریق در ایران آشنا شوید.

غریق نجات کیست و چه وظایفی دارد؟

واژه غریق به معنی غوطه ور در آب بوده و به کسی گفته می شود که در حال غرق شدن است. غریق نجات نیز به شناگر متخصصی می گویند که با تسلط به مهارت های مختلف، جان غریق را نجات می دهد. این حرفه به نام های گشت آبی یا خدمات پیشگیری از سوانح مناطق آبی نیز شناخته می شود. کسی که در شغل غریق نجات فعالیت دارد، باید به صورت شیفتی در منطقه شنا حضور یابد. او باید در ورزش شنا متبحر بوده و به کمک های اولیه نیز مسلط باشد.

اولین وظیفه نجات غریق این است که پیش از دیگران به محوطه شنا وارد شود. او باید پیش از شروع شنا، عمق و کف آب را بررسی کرده و از امنیت منطقه اطمینان حاصل کند. همچنین مشخص کردن قسمت های عمیق و کم عمق آب و ممانعت از ورود افراد نابلد به بخش عمیق استخر یا ساحل نیز از وظایف او است. غریق نجات حق ندارد در طول شیفت کاری منطقه را ترک کند و باید تمام شناگران را تحت نظر داشته باشد. به طور کلی مسئولیت حفظ سلامتی شناگران و پیدا کردن آن ها در صورت گم شدن در محدوده، به عهده غریق نجات است.

حقوق غریق نجات در ایران چقدر است؟

متاسفانه این شغل در ایران حقوق چندانی ندارد و شما نمی توانید برای گذران زندگی خود روی درآمد آن حساب کنید؛ البته در صورتی که به آموزش شنا روی آورده و به صورت خصوصی تدریس کنید، درآمد خوبی خواهید داشت. اگرچه شغل غریق نجات به کسب مهارت های تخصصی نیاز دارد، اما هنوز در لیست مشاغل وزارت کار جای نگرفته است. به همین دلیل فعالان این حرفه باید به دنبال شغل دوم دیگری نیز برای خود باشند.

درآمد غریق نجات در ایران به صورت ساعتی محاسبه شده و معمولا به ازای هر ساعت، بین 30 تا 50 هزار تومان می باشد. در این صورت، اگر هر روز هفته روزی 5 ساعت کار کنید، درآمد ماهانه شما بین 4.5 تا 7.5 میلیون تومان خواهد بود. این در حالی است که یک غریق نجات در ایران بسیار کمتر و در حدود ماهی 3 میلیون تومان درآمد دارد.

مزایای شغل غریق نجات

یک غریق نجات باید با مهارت های ابتدایی پزشکی آشنا باشد و بتواند کمک های اولیه را بدون فوت وقت، انجام دهد. در این صورت می تواند جان افراد بسیاری را نجات دهد. این مورد، نیاز روحی فرد به مفید بودن را ارضا کرده و اعتماد به نفس او را بالا خواهد برد. ماهیت شغل غریق نجات تفریحی است و برای فرد خسته کننده نمی شود. ضمن اینکه به دلیل نیاز به انجام تمرینات مداوم، یک غریق نجات همیشه بدن خوش فرمی داشته و در سلامتی به سر خواهد برد. در نهایت حضور در محیط های شلوغ و فعالیت های غالبا تیمی، می تواند مهارت های اجتماعی یک نجات غریق را ارتقا دهد.

معایب شغل غریق نجات

مطمئنا تا کنون متوجه شده اید که این حرفه، شغلی چالش برانگیز و دشوار به شمار می رود. غریق نجات باید در طول شیفت کاری خود گوش به زنگ باشد و به محض دریافت سیگنال های خطر، وارد آب شود. او باید بتواند موقعیت را مدیریت کرده و در لحظه، اقدام کند. همچنین یادگیری مهارت های مختلف و نحوه صحیح عملیات نجات غریق نیز زمان و انرژی زیادی صرف می کند. اما شاید هیچ کدام از این موارد به اندازه درآمد پایین این شغل و نداشتن بیمه و بازنشستگی آزاردهنده نباشد. متاسفانه شغل نجات غریق در میان مردم نیز به خوبی شناخته نمی شود و از جایگاه اجتماعی مناسبی برخوردار نیست. در نهایت مسئولیت سنگین حفظ جان افراد و محدودیت سنی به دلیل نیاز به تناسب جسمی، از معایب دیگر این حرفه محسوب می شود.

بازار کار غریق نجات در ایران

اگر به یادگیری شنا و نجات غریقی علاقه دارید، می توانید پس از یادگیری مهارت های لازم در استخرها و ساحل های تفریحی مشغول به کار شوید. البته به دلیل شرایط موجود در ایران، نمی توان انتظار فعالیت خانم های غریق نجات در سواحل را داشت؛ مگر ساحل های معدودی که به صورت مشخص برای شنای بانوان در نظر گرفته شده است. اما می توان به عنوان غریق نجات یا مربی شنا در استخرها به فعالیت پرداخت.

برای مهاجرت و دریافت درآمد دلاری نیز می توانید با داشتن مدرک لیسانس، 3 سال سابقه کار مرتبط و تسلط به زبان انگلیسی اقدام کنید. یک غریق نجات در ایالات متحده بر اساس میزان مهارت و سابقه کار خود، سالانه بین 23.400 تا 35.100 دلار درآمد دارد. ضمن اینکه مزایای متعددی نیز به شما تعلق خواهد گرفت.

بازار کار نجات غریق

چگونه غریق نجات شویم؟

ورود به شغل غریق نجات به تحصیلات خاصی نیاز ندارد و با مدرک دیپلم نیز می توان اقدام کرد؛ فقط کافی است 18 سالگی خود را پشت سر گذاشته و به شنا علاقمند باشید. اگر به اصول ابتدایی شنا مانند کرال سینه، کرال پشت، پروانه و قورباغه مسلط هستید، می توانید در دوره های آزاد غریق نجات شرکت کنید. این دوره ها بر اساس میزان مهارت شما در 1 تا 3 ترم برگزار شده و تقریبا 6 ماه طول خواهد کشید. پس از اتمام دوره، از سمت مجموعه برگزارکننده به فدراسیون شنا و نجات غریق معرفی شده و در آزمون مربوطه شرکت خواهید کرد. در صورت قبولی در آزمون، کارت و گواهینامه غریق نجات را دریافت می کنید و می توانید فعالیت خود به عنوان نجات غریق درجه 2 یا 1 را آغاز کنید.

سخن پایانی

در این مقاله راهنما با توضیحاتی جامع به معرفی شغل غریق نجات پرداختیم، تا اگر قصد ورود به این حوزه شغلی را دارید، قبل از هر چیز از میزان درآمد ماهیانه و مزایا و معایب آن نیز باخبر شوید. اگر همچنان به دنبال کسب اطلاعات بیشتر درباره این موضوع هستید، سوالات خود را در کامنت های زیر این پست مطرح نمایید تا توسط کارشناسین ما در اسرع وقت پاسخ داده شود.

نوشته قبلی
نوشته بعدی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *