یکی از معروف ترین و خوشمزه ترین خوراک های ایرانی، کباب است که نه فقط در بین ایرانیان، بلکه خارج از مرزهای کشورمان نیز مشهور شده و طرفداران زیادی دارد. به همین دلیل خیلی از افراد به تصور سود بالای این شغل، تصمیم به تاسیس یک مغازه کبابی و کسب درآمد از طریق آن می کنند. اما آیا دقیقا می دانید درآمد کبابی در سال 1403 چقدر است؟ یا اینکه چه میزان سرمایه نقدی برای شروع این شغل لازم است؟ در ادامه این مقاله از شُغلیتو قصد داریم تا تمام این پرسش ها را پاسخ دهیم، پس با ما تا انتها همراه باشید.
درآمد کبابی در سال 1403
با اینکه درآمد شغل کبابی به عوامل زیادی بستگی دارد و می تواند بسیار متغیر باشد، اما بر اساس قدمت یا تازه تاسیس بودن این کسب و کار، درآمد آن تا حدودی قابل تخمین است. میانگین درآمد کبابی در سال 1403، بین 25 تا 30 میلیون تومان در ماه است. البته اگر مغازه کبابی خود را تازه تاسیس کرده اید، اصلا انتظار این درآمد را نداشته باشید؛ چرا که در این صورت، ممکن است کمتر از 20 میلیون تومان در ماه درآمد داشته باشید. اما یک کبابی که سابقه طولانی تری دارد و شناخته شده تر است، بیش از 30 میلیون تومان در ماه نیز می تواند درآمد داشته باشد.
طی بررسی قیمت ها و میزان فروش شش کبابی معروف در سطح شهر تهران، یک سیخ کباب کوبیده 200 گرمی با قیمت 90000 تومان به فروش می رسد. با فرض فروش 200 سیخ کباب در روز، متوسط درآمد روزانه کبابی 18.000.000 تومان خواهد بود که تقریبا 30% این مبلغ یعنی معادل 6.000.000 تومان سود خالص روزانه است. طبق این محاسبه، میانگین درآمد کبابی برای مغازه های قدیمی و شناخته شده می تواند به عددی بیش از 150 میلیون تومان در ماه نیز برسد.
عوامل موثر بر درآمد کبابی
همانطور که گفتیم، میزان درآمد کبابی به عوامل متعددی بستگی دارد که در ادامه، درباره هر یک از این عوامل توضیح خواهیم داد.
مساحت و موقعیت مغازه
طبیعتا می دانید که مساحت، موقعیت جغرافیایی و زیبایی فضا تا چه میزان در جذب مشتری و در نتیجه میزان فروش، موثر است. این مساله درمورد شغل کبابی نیز صدق می کند. اگر کبابی شما در منطقه ای بازاری و پر رفت و آمد باشد، قطعا نسبت به منطقه ای خلوت و مسکونی، مشتریان بیشتری خواهید داشت. متراژ مغازه هم عامل بسیار مهمی در میزان فروش است. دکور مغازه و زیبایی و نظافت آن نیز نقش مهمی در جلب اعتماد و حس مثبت مشتریان ایفا می کند و می تواند عاملی برای فروش بیشتر باشد.
قیمت و کیفیت
در هر محله ای، اغذیه فروشان بر سر دو چیز با هم رقابت دارند: قیمت و کیفیت غذا. اگر در منطقه ای مشغول به کار هستید که کبابی های دیگری هم در آنجا وجود دارند، سعی کنید در کنار بالا نگه داشتن کیفیت کباب، قیمت آن را نیز منصفانه تعیین کنید.
البته امروزه به دلیل امکان خرید آنلاین غذا، مشتریان می توانند به راحتی قیمت های شما را با سایر کبابی ها مقایسه کنند. پس حتی در صورت بالا نبودن رقابت منطقه ای، قیمت ها را تا حد امکان پایین نگه دارید تا فروش بیشتری داشته باشید؛ اگرچه تثبیت قیمت منو با توجه به افزایش روزافزون قیمت گوشت و سایر مواد غذایی، کار دشواری است، اما ناچار هستید تا در راستای جلب رضایت حداکثری مشتری تلاش کنید.
قدمت و سابقه
یکی از عوامل موثر بر درآمد کبابی، سابقه و قدمت آن است. برای مثال یک کبابی محلی با ده سال سابقه و شهرتی چندین ساله، فروش بسیار بالاتری از یک کبابی تازه تاسیس دارد که هنوز شناخته شده نیست. بنابراین بین 6 تا 12 پس از راه اندازی، نباید انتظار فروش بالایی داشته باشید. در این شرایط، به میزان خرید روزانه یا هفتگی خود خیلی دقت کنید. چون مواد اولیه کباب حتما باید تازه باشند، چرا که در صورت اضافه ماندن گوشت، نمی توانید آن را زیاد نگه دارید. پس در ماه های ابتدای کار، کمتر و تازه تر خرید کنید.
تبلیغات
چه در مناطق مسکونی و چه در مناطق بازاری، تبلیغ کبابی خود را فراموش نکنید. در مناطق مسکونی می توانید تراکت چاپ کرده و به سوپرمارکت محل خود بسپارید تا به مشتریان بدهد. در بازار هم می توانید با چسباندن آگهی یا قراردادن استند در جلوی درب کبابی، فروشندگان و مغازه دارها را از تاسیس کبابی خود مطلع کنید.
پیشنهاد می کنیم به محض شروع کار خود، با اپلیکیشن هایی مثل اسنپ فود نیز همکاری کنید. اگرچه در این صورت باید درصدی از هر فروش خود را به آن مجموعه بپردازید، اما شانس پیدا کردن مشتریان زیادی را خواهید داشت که اگر از کیفیت غذای شما راضی باشند، در آینده مستقیما از خودتان خرید خواهند کرد.
هزینه راه اندازی کبابی در سال 1403
میزان سرمایه مورد نیاز برای تاسیس کبابی شامل موارد زیر می شود :
- هزینه رهن یا اجاره مغازه
- هزینه تهیه وسایل و تجهیزات کبابی
- هزینه طراحی و اجرای دکوراسیون
- هزینه خرید مواد غذایی
- حقوق پرسنل
در مورد مواد اولیه نمی توان عدد مشخصی ارائه داد؛ چرا که قیمت گوشت، حبوبات، پیاز و سبزیجات کاملا متغیر بوده و به قیمت روز بستگی دارد. اما برای اجاره مغازه ای بیست متری در تهران به 200 میلیون تومان پول پیش و برای تهیه تجهیزات کبابی به حدود 150 میلیون تومان نیاز خواهید داشت. حقوق پرسنل و اجاره مغازه هم جزء هزینه های جاری است. البته بهتر است در ابتدای کار، مبلغی به اندازه هزینه های شش ماه اول کار خود را کنار بگذارید.
سخن پایانی
در این مقاله راهنما با توضیحاتی جامع به بررسی درآمد شغل کبابی پرداختیم، تا اگر قصد ورود به این حوزه شغلی را دارید، قبل از هر چیز از میزان درآمد ماهیانه آن باخبر شوید. اگر همچنان به دنبال کسب اطلاعات بیشتر درباره این موضوع هستید، سوالات خود را در کامنت های زیر این پست مطرح نمایید تا توسط کارشناسین ما در اسرع وقت پاسخ داده شود.